Učitava se

Kucajte za pretragu

Zlatibor u petak u znaku sporta

Zlatiborski okrug

Zlatibor u petak u znaku sporta

Podeli

Opština Čajetina, uz 20 gradova i opština Srbije, domaćin manifestacije Sportske igre mladih. Zlatibor mesto održavanja i Krosa RTS-a.

Dve sportske manifestacije okupiće u petak učenike osnovnih škola sa područja Čajetine.

Kros RTS-a za učenike osnovnih škola i decu iz vrtića sa prostora Čajetine biće održan na stadionu Švajcarija od 9 sati i 30 minuta.

Sportske igre mladih će svečano biti otvorene na Kraljevom trgu u 11 časova.

Osnovci, rođeni 2003. godine i mlađi, nadmetaće se u ukupno šest disciplina, odnosno u malom fudbalu, ženskoj odbojci, uličnom basketu, stonom tenisu, šahu. Igru Između dve vatre igraće deca 2007. godišta i 2009. godišta i mlađi.

Kako piše Zlatiborpress, mali fudbal i ulični basket igraće se samo u muškoj, odbojka samo u ženskoj konkurenciji, šah i stoni tenis biće održani u obe konkurencije, dok je neophodno da sastavi za Između dve vatre budu mešoviti. Vođe ekipa moraju biti lica starija od 18 godina.

Takmičenja se održavaju na terenima odmarališta Golija i košarkaškog kampa Maksima.

Manifestacije organizuje Sportski savez Čajetine, uz podršku Sportskog centra Čajetina, Opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor, osnovnih škola sa prostora opštine.

Državno finale Sportske igre mladih, takmičenja čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, održava se u Beogradu u drugoj polovini jula.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×