Učitava se

Kucajte za pretragu

Zlatibor destinacija sa najvećim brojem domaćih gostiju

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Zlatibor destinacija sa najvećim brojem domaćih gostiju

Podeli

Zvanični statistički podaci iz januara 2020. godine pokazuju da je Zlatibor bio najposećenija destinacija u Srbiji kada su u pitanju domaći gosti. Na planini je, prema podacima Zavoda za statistiku boravilo 15.059 domaćih gostiju, što je za 25% više u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj planinski centar zabeležio je i rast broja stranih turista, pa je na planini proteklog januara odmaralo 24% više stranaca nego prošle godine. 

U januaru je na Zlatiboru zabeleženo 80.950 noćenja, što je povećanje od 26% u odnosu na januar 2019. godine kada je registrovano 64.247 noćenja. 

Procene Turističke organizacije i turističke privrede Zlatibora je da je broj turista i ostavrenih noćenja tokom januara bio veći u odnosu na statističke podatke jer statistikom nije obuhvaćen veliki broj neregistrovanog privatnog smeštaja.

Zlatibor je, pored Sokobanje i Vrnjačke banje i ove godine bio jedna od najtraženijih destinacija kada su u pitanju besplatni vaučeri Ministarstva turizma, a izdavaoci smeštaja saglasni su da je interesovanje veće nego prošle godine

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×