Učitava se

Kucajte za pretragu

Zdrava Srbija za Zdravo Užice!

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Zdrava Srbija za Zdravo Užice!

Podeli

#izbori2020 #zdravasrbijazazdravoužice #užice #radiolunaužice

Izvor: Radio Luna Autor: Aleksandra Ranković

Stranka Zdrava Srbija danas je predala odborničku listu Milan Stamatović-Zdrava Srbija za zdravo Užice čiji je nosilac i kandidat za gradonačelnicu, dr Radmila Smiljanić. Nakon predaje liste dr Radmila Smiljanić je rekla da očekuje da će gradjani Užica konačno imati kandidate koji će zadovoljiti njihove kriterijume.

„U svojoj 65. godini života prvi put sam se uključila u neku stranku da bih pomogla svojim znanjem i iskustvom da naš grad opet bio ono što zaslužuje da bude. Nadam se da ćemo kroz program uspeti da napravimo maksimalna ovlašćenja za lokalnu samoupravu  i da postignemo široku samostalnost što je uslov da bismo imali samoodrživ sistem, ugledajući se na opštinu Čajetina. Sa punjenjem budžeta mogli bismo da udjemo u investicije, da podržavamo razvojne programe, da zapošljavamo ljude, da finansiramo infrastrukturu, saobraćajnice i sve ono što će privući nove investicije. Grad Užice pored sedam gradskih mesnih zajednica i opštine Sevojno, ima i 23 seoske mesne zajednice. Stanje sa koronom nam je pokazalo da smo imali pet puta veće kapacitete da bi bilo možda malo kolika je bila potražnja za smeštajem ljudi iz Vojvodine i Beograda da dodju kod nas. Podržaćemo poljoprivredu, privredu, turizam, izgradićemo predškolske ustanove u svim selima koji zadovoljavaju zakonske propise a to je dvadesetoro dece od jedne do 6 godina. Pokrenuće se grad. Podržaćemo sve aktivnosti koje su od interesa za sve kategorije stanovništva, od najmladjih do najstarijih i uvažiti sve sugestija privrednika i građana u interesu grada.“-istakla je dr Radmila Smiljanić.

Dr. Radmila Smiljanić AUDIO

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović poručio je glasačima da sada imaju za koga da glasaju, jer na srpskoj političkoj sceni ovo je prvi slučaj da imaju političku partiju koja nudi konkretan program, a na listi Zdrave Srbije kako poslaničkoj tako i odborničkoj, časne, poštene i dobronamerne ljude.

„Mislim da je to jedina poruka i nada za Srbiju da se Srbija menja iz unutrašnjosti. To je jasan, precizan program Zdrave Srbije, da se izvrši decentralizacija, na nivou Republike i gradova i zaštiti nacionalnih interesa. Da se seoske mesne zajednice razvijaju kao sam grad i stave u funkciju. Mi smo pokazali da u jednoj maloj lokalnoj samoupravi možemo da iskoristimo unutrašnje resurse i da ne zavisimo od Ministarstva.  Do sada je vladalo uverenje na srpskoj političkoj sceni da svi moramo biti članovi vladajuće stranke da bi mogli da povlačimo neki novac iz Beograda. Naš novac ne treba da ide za Beograd. To je naš novac. Mi  najbolje znamo kako treba da ga rasporedimo i zalažimo se za uspostavljanje sistema a ne za partijsko dovlačenje investicija ili partijske promašene investicije, nego potrebne investicije koje su neophodne gradu. Privatnici najbolje znaju gde da ulože svoj kapital, kao što je to na Zlatiboru.“ – rekao je Milan Stamatović.

Milan Stamatović AUDIO

Stamatović je rekao da se često osporava kako je izgradjen Zlatibor, istakavši  da  Zlatibor nije politički projekat, već privatna investicija a da je lokalna samouprava servis građana. Prema njegovim rečima Zdrava Srbija će se zalagati  da i grad Užice  treba da vrati oduzete nadležnosti i ponovo postane regionalni centar gde će se rešavati regionalna, lokalna i mesna pitanja bez odlaska u Beograd.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×