Učitava se

Kucajte za pretragu

Završena rekonstrukcija mosta u Kosjeriću odnetog u poplavama

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Završena rekonstrukcija mosta u Kosjeriću odnetog u poplavama

Podeli

Kosjerić – Petnaest dana pre predviđenog roka završena je rekonstrukcija mosta na reci

Skrapež u centru Kosjerića, a u toku ove dsedmice očekuje se završetak radova na zaštitnoj ogradi i postavljanje saobraćajnih znakova, kazao je za RINU predsednik opštine Žarko Đokić.

Prema njegovim rečima u narednih 30 dana očekuje se i završetak radova na uređenju i produbljivanju rečnog korita.

Sredstva u iznosu od 66 miliona dinara za rekonstrukciju mosta i uređenje rečnog korita obezbeđena su iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Međutim, iako završetak radova nije svečano obeležen, Kosjerci će ovaj dan pamtiti po jednom neobičnom događaju.

Naime, jedan sugrađanin, vlasnik knjigovodstvene agencije, krenuo je biciklom preko mosta kako bi predao pazar. Novac je stavio u kesu koja mu je nekako iskliznula i pala na kolovoz, a novac se rasuo svuda naokolo. Međutim, sugrađani su mu brzo pritekli u pomoć jer je vetar pretio da većinu para odnese u reku. Na svu sreću nije zafalio ni jedan dinar.

Građani Kosjerića u šali kažu da ovaj događaj obećava berićet, što je predsednik opštine koji se i sam zadesio tu, odmah i potvrdio.

„Lokalna samouprava trenutno radi na promeni plana generalne regulacije, a potom će se ući u proceduru prodaje zemljišta preko puta pič terena putem licitacije svim zainteresovanim investitorima”, kazao je prvi čovek opštine Kosjerić.

Đokić je istakao da se na ovom zemljištu isključivo mogu realizovati projekti koji su vezani za turizam, što podrazumeva gradnju hotela i drugih turističkih sadržaja.

„Lokalnoj samoupravi se već javio jedan investitor koji je prezentovao svoj projekat kojim je predviđena gradnja novog hotela i objekata pod radnim nazivom ’srpsko selo’ u vrednosti od 6, 5 miliona evra. Naravno svako ko dođe sa kvalitetnom idejom imaće priliku da nakon kupovine zemljišta to i realizuje, a mi verujemo da je ovo pravi put da Kosjerić vratimo turističku mapu Srbije”, zaključio je predsednik opštine Žarko Đokić.

Izvor: Rina 

Foto: Info Press

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×