Učitava se

Kucajte za pretragu

Za osmake i srednjoškolce u Užicu i Čačku raspisan konkurs za filmske radionice

Zlatiborski okrug

Za osmake i srednjoškolce u Užicu i Čačku raspisan konkurs za filmske radionice

Podeli

Izabrani polaznici će u periodu od osmog septembra 2018. do 13. aprila 2019. godine, kroz predavanja i praktične vežbe savladavati osnove pisanja filmskog scenarija, snimanja, montaže i filmske režije, ali i učestvovati u produkciji kratkometražnog filma

Filmski edukativni centar Interakcija (FECI) biće realizovan u Čačku i u Užicu.

Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije raspisuje konkurs za FECI – filmske radionice za srednjoškolce i osnovce u Čačku i u Užicu .

Cilj projekta je pronalaženje i podsticanje darovitosti mladih iz oblasti filmskog stvaralaštva.

FECI je osmomesečni edukativni program namenjen srednjoškolcima (I, II i III godina) i učenicima osmog razreda osnovnih škola sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga za koje se testiranjem sklonosti i sposobnosti proceni darovitost za bavljenje filmom. Izabrani  polaznici će u periodu od osmog septembra 2018.  do 13. aprila 2019. godine, kroz predavanja i praktične vežbe savladavati osnove pisanja filmskog scenarija, snimanja, montaže i filmske režije, ali i učestvovati u produkciji kratkometražnog filma.

Uz podršku partnera, Gradskog kulturnog centra Užice i Doma kulture Čačak, radionice će biti realizovane subotom u Užicu (za članove sa teritorije Užica, Bajine Bašte, Čajetine, Požege, Arilja, Nove Varoši i Kosjerića), odnosno u Čačku (za članove sa teritorije Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice).

Za članstvo u FECI nije potrebno predznanje o filmu i selekciona komisija, prilikom intervjua sa kandidatima, neće se razmatrati prethodno filmsko (ne)iskustvo kandidata, već će se težiti ka tome da se prepozna darovitost i motivacija za učešće u FECI.

Ministarstvo kulture i informisanja, koje učestvuje u sufinansiranju troškova FECI, pokriva troškove članarine za 20 najtalentovanijih polaznika.

Iz prve tri generacije, 16 članova Filmskog edukativnog centra Interakcija iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga je upisalo režiju, glumu, kameru, montažu, produkciju na filmskim akademijama u Srbiji i inostranstvu.

Rok za prijavljivanje je 11. jun 2018. godine.

Više o FECI, kao i uslovima konkursa možete pronaći na sajtu http://www.film-art.org/feci/.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×