Učitava se

Kucajte za pretragu

Vučić: Zabrana kretanja od subote od 13 časova do ponedeljka do 5 časova

Srbija i region

Vučić: Zabrana kretanja od subote od 13 časova do ponedeljka do 5 časova

Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će od subote, 4. aprila od 13 časova stupiti na snagu zabrana kretanja tokom celog vikenda, do ponedeljka, 6. aprila do 5 časova ujutru.
Vučić je na konferenciji za novinare u Palati Srbije naveo da su vikendi predstavljali najveći problem što se tiče pridržavanja mera od strane gradjana.

On je dodao da će penzionerima biti omogućena kupovina namirnica u nedelju, 5. aprila od 4.00 do 7.00.

Predsednik je dodao da je nova mera koja je doneta na sednici dva Krizna štaba, da se zabranjuje okupljanje za više od dvoje ljudi na jednom mestu. Kazao je da ta odluka stupa na snagu večeras.

Vučić je naveo da je vlasnicima pasa, prema novim merama, dozvoljena šetnja svojih ljubimaca u periodu od 23 časa do jedan sat nakon ponoći.

“Razumemo potrebe kućnih ljubimaca i onih koji vode o njima računa”, naveo je predsednik. 

Vučić: Sutra u 11 sati stiže avion pomoći iz Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će sutra u 11.00 u Srbiju iz Rusije stići avion sa opremom, lekarima i drugim osobljem za dezifinkovanje ulica i bolnica.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je to isti paket koji je Italija dobila od Rusije.

Kazao je da je od predsednika Francuske Emanuela Makrona zatražio da Srbiji jedna od farmaceutskih kompanija dostavi 50 kilograma sirovina za lek hidroksi hlorokin, kako bi mogao da se pravi u Galenici.

“To je važno jer bismo uspeli da obezbedimo sve. Mi ćemo od 8. ili 9. aprila imati punu proizvodnju hirurških maski. Mašine za to stižu iz Kine, nešto smo dobili na poklon, a nešto plaćamo. Verujem da će Makron pronaći načina”, dodao je on.

Vučić je rekao da se u narednih 72 sata očekuje ubrzanje broja zaraženih korona virusom u Srbiji, a samim tim i broj smrtnih slučajeva.

Naveo je da je 81 lice na respiratorima, što znači, kako je rekao, da su u teškom ili kritičnom stanju.

“Veći broj obolelih je u četiri sredina u Beogradu, Ćupriji, Čačku i Valjevu. Niš se posle mnogo teških slučajeva i posebno posle cele priče o Luganu stabilizuje”, kazao je on.

Dodao je da su u Ćupriji poslati lekari i oprema, a da se čeka da se vidi “šta možemo da pomognemo Čačku”.

Vučić: Srbija kupila 1.100 respiratora, trebalo bi da stignu za tri ili četiri dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija do sada kupila 1.100 respiratora, da u zemlji ima “500 pod našim ključem”, a kupljeni treba da stignu za tri ili četiri dana.Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je danas na sastacima bilo reči o tome kako da se obezbedi prevoz srpskih državljana iz inostranstva u Srbiju.

Istakao je da se “najteži udar” pandemije korona virusa u Srbiji očekuje u narednih 15 dana.

“Tih 15 dana će biti, pretpostavljamo, i vrhunac krize i problem. Zato je važno da se čuvamo”, kazao je on.

Govoreći o hapšenju novinarke portala nova.rs Ane Lalić zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, Vučić je kazao da je od premijerke Srbije Ane Brnabić obavešten da je to navedeno u tekstu “notorna laž”.

“To odeljenje izgleda fantastično u odnosu na druge bolenice. Sve smo obezbedili”, rekao je on.

Dodao je da je on tražio od premijerke Brnabić da se ukine Zaključak Vlade Srbije kojim se kao relevantni izvor navodi samo Krizni štab.

Komentarišući seksističke napade i uvrede koje je na društvenim mrežama dobila zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević, Vučić je naveo da je do toga došlo nakon što je Kisić Tepavčević odbila da bude “politički iskorišćena”.

Odgovarajući na pitanje o nasilju nad ženama za vreme izolacije, on je rekao da nije bilo povećanog broja prijava za nasilje nad ženama i pozvao žene da prijave nasilje ukoliko do njega dodje.

Izvor: Beta 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×