Učitava se

Kucajte za pretragu

Vučić: U Srbiji zabranjeni skupovi u zatvorenom prostoru, nema razloga za obustavu nastave u školama

Srbija i region

Vučić: U Srbiji zabranjeni skupovi u zatvorenom prostoru, nema razloga za obustavu nastave u školama

Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odlučeno da se zbog koronavirusa zabrane skupovi u zatvorenom prostoru, osim gde je manje od stotinu ljudi, i ocenio da nema smisla zabranjivati skupove napolju.

-Stranka koju vodim (SNS) i koalicija u kojoj je ona, odlučila je da sve skupove: napolju i u zatvorenom prostoru, odloži do 1. aprlla, rekao je Vučić posle sastanka u Predsedništvu državnog vrha i predstavnika zdravstva.
On je rekao da svi koji hoće da protestuju, slobodno to mogu, ali da peru ruke, što je ocenio kao ključno u odbrani od koronavirusa.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se zbog koronavirusa dvoranski sportovi igrati bez publike, dok će navijači moći da prisustvuju fudbalskim utakmicama.
-Sve košarkaške, odbojkaške, rukometne i druge utakmice igraće se bez publike. Fudbalske utakmice mogu da se igraju sa publikom. Jedino što je važno je da perete ruke. I, to je stav lekara, ne moj, perite ruke, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Po Vučićevim rečima, biće dozvoljeni javni skupovi do maksimalno 100 ljudi.
On je rekao da zasad nema razloga da se obustavi nastava u školama, i ocenio da je bilo histerije u vezi s tim.

Predsednik Srbije ocenio je da, u poredjenju s najrazvijenijim zemljama EU, Srbija na veoma dobar način drži pod kontrolom situaciju sa širenjem koronavirusa.
On je posle sastanka državnog vrha s predstavnicima zdravstvenih i drugih institucija potvrdio da je potvrdjeno da je 12 osoba u Srbiji zaraženo tim virusom.
-Sve što smo rekli na prvoj konferenciji na ovu temu, ukazujući na ozbiljnost i odgovornost pristupa, ali i pozivajući gradjane da ne paniče, pokazalo se opravdanim. Mi smo slušali struku, nisu odluke donosili političari već najstručniji ljudi u Srbiji. Shvatili smo da je dobro da se pozovemo na struku, na najbolje lekare u zemlji, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Naveo je da je do 10. marta prekontrolisano više od 71.000 putnika od kojih je pod zdravstveni nadzor stavljeno 265, i da je kontrolom obuhvaćeno više od 2.300 prevoznih sredstava.

Vučić je najavio da će medicinski radnici koji se bore protiv širenja zaraze imati posebne stimulacije i da će se preko Vlade Srbije napraviti posebne nagrade za njih, da na to mogu da računaju.
Dodao je da nisu tačne tvrdnje u medijima da u školama nema sapuna, već da zbog kradje, nadležni moraju i po “12 puta dnevno” da iznose sapune u toalete.

Izvor i foto:Beta

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×