Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice uputilo humanitarnu pomoć u bratski grad Harbin

Užice Zlatiborski okrug

Užice uputilo humanitarnu pomoć u bratski grad Harbin

Podeli

Užice je uputilo paket humanitarne pomoći u kineski grad Harbin, vodeći se preporukom Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da, ko je u mogućnosti, pokuša da pomogne našem prijateljskom kineskom narodu u borbi sa epidemijom korona virusa.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da Grad Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, obzirom da je pobratim grad sa gradom Harbinom, a i zbog činjenice da je Harbin Užicu nedavno donirao oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i jednog parka, koji je u ime bratimljenja naša dva grada, nazvan Park prijateljstva.

-Imamo i veoma dragu kinesku prijateljicu Lindu Vong koja je donirala 340 hiljada evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj, rekao je Petković.

-Sve su to razlozi da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus i oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo 20 hiljada najkvalitetnijih maski, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji, poslali za Harbin. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom, koje je inicirao naš predsednik, istakao je Petković.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×