Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice – Od ponedeljka, u 4 faze, počinje saobraćanje gradskog i prigradskog javnog prevoza

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Užice Zlatiborski okrug

Užice – Od ponedeljka, u 4 faze, počinje saobraćanje gradskog i prigradskog javnog prevoza

Podeli

Korisnici javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Užica će od ponedeljka 04. maja moći da koriste ovu vrstu prevoza. Prema rečima direktora Javnog preduzeća Užice razvoj Nikole Maksimovića, Grad Užice je postupio po preporuci Vlade Republike Srbije i odlučeno je da se aktiviraju sve linije u sistemu javnog gradskog i prigradskog transporta putnika u režimu saobraćaja: “letnji režim – školski raspust“.

Rad javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika će se organizovati fazno, u skladu sa epidemiološkom situacijom, odnosno na taj način što će se usluge javnog gradskog i prigradskog prevoza pružati prema sledećim prioritetima:

prva faza: zaposlena lica,
druga faza: studenti i đaci,
tpeća faza: nezaposleni, turisti, ostala lica (uključujući i penzionere mlađe od 65 godina),
četvrta faza: lica starija od 65 godina.
Maksimović navodi da će vozači javnog prevoza obavezno nositi ličnu zaštitnu opremu, masku i rukavice, dok upravljaju vozilom, i dodaje da će i ostala službena lica koja se nalaze u vozilu poput redara, kondukgera i kontrolora isto tako imati obavezu da nose zaštitnu opremu, masku i rukavice, po mogućnosti i zaštitne vizire.

„Svi korisnici prevoza biće u obavezi da nose maske i rukavice, kao i da prate smernice koje budu naznačene na i u autobusima.“

Direktor Užice prevoza Dragan Marjanović navodi da će vozačka kabina biti odvojena providnom folijom od putničkog dela vozila, te da usluge javnog prevoza mogu koristiti samo lica koja nose ličnu zaštitnu opremu – masku i rukavice, tj. neće biti dozvljen ulaz putnicima koji na pravilan način ne koriste zaštitnu masku i rukavice.

„Ulazak putnika u vozilo je moryć samo na jednim vratima, s tim što će vozilo biti vidljivo obeleženo sa spoljašnje i unutrašnje strane na kojim vratima je ulaz, a na kojim izlaz putnika iz vozila. Isto tako, u unutrašnjosti vozila će biti jasno obeležen pravac kretanja putnika od ulaza ka izlazu.“

Sedišta će biti vidljivo obeležena sa uspostavljenim razmakom koji omogućava odgovarajuću fizičku distancu između putnika. Mesta za stajanje u vozilu će biti vidljivo obeležena na taj način da se poštuje odgovarajuha fizička distanca, u skladu sa mogućnostima, odnosno raspoloživim kapacitetima vozila javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Sva vozila će biti dezinfikovana, pre prvog polaska ili nakon povratka u autobazu po završetku rada, a po mogućstvu vozilo će se dezinfikovati i u toku radnog dana.

Izvor i foto: Grad Užice 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×