Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice – Od ponedeljka 11. maja počinje sa radom 6 objekata Predškolske ustanove

Užice Zlatiborski okrug

Užice – Od ponedeljka 11. maja počinje sa radom 6 objekata Predškolske ustanove

Podeli

Prema merama i preporukama resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije, Predškolska ustanova Užice je spremna za ponedeljak 11.maj. 

Prvenstvo imaju deca čiji su roditelji-staratelji radno angažovanji i koji nemaju neku drugu opciju čuvanja dece, rekla je Marija Trmčić Bogojević, članica gradskog Veća za društvene delatnosti.

Kada se deca vrate u vrtiće, Predškolska ustanova Užice moraće da se pridržava mera koje je propisala Vlada RS.

Grad Užice je preduzeo sve mere bezbednosti. Sve prostorije će biti dezinfikovane, vaspitači koji će raditi sa decom biće testirani na COVID19 .

O povećanju broja dece koja će biti primljena u narednom periodu, javnost će biti blagovremeno obaveštena rekla je Marija T.B

6 objekata u gradu Užicu počinje 11. maja sa radom.

U vrtić Poletarac će dolaziti deca iz objekta Đurđevak, u vrtić Bambi dolaziće deca koja borave u vrtiću Ihai Mama Vong. U objektu Zeka boraviče deca iz vrtića Bajka, u Predškolskoj ustanovi Neven boraviće deca iz vrtića Sunce, u objektu Leptirić deca iz Iskre, a radiće i vrtić Maslačak u Sevojnu.

Predškolska ustanova će poštovati sve mere koje je propisala Vlada RS, rekla je Veselinka Jovanović, direktorka PU Užice.

 

Roditelji ne treba da brinu. Preventivne mere će morati da poštuju i svi zaposleni ali i roditelji. Postojaće obaveštenja na samom ulazu. Iz ove ustanove roditeljima je upućen apel, da ne prave gužvu prilikomm dovođenja dece u vrtić.

 

 

Na ulasku u svaki objekat biće preventivno zdravstvene zaštite, koje će kontrolisati temperaturu i koje će uraditi dezinfekciju ruku za roditelje.

Dezobarijera će biti na ulasku svaki prostor.

Veselinka Jovanović je rekla da roditelji informacije o novom načinu funkcionisanja vrtića, kao i mere koje će oni morati da poštuju, mogu videti na sajtu i FB strani vrtića.

Radio Luna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×