Učitava se

Kucajte za pretragu

Uspešno održan on-line festival Licidersko srce

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Uspešno održan on-line festival Licidersko srce

Podeli

AUTOR : Aleksandra Ranković IZVOR: Radio Luna

XII Međunarodni dečiji festival folklora Licidersko srce organizovan je od 15. do 17. avgusta, ali po prvi put kao on-line festival. U skladu sa trenutnom situacijom, merama i preporukama koje su na snazi, učesnici Liciderskog srca su se mogli  družiti posredstvom  društvenih mreža i interneta. To ih nije sprečilo da tokom 3 festivalske večeri razmene dobru energiju i pokažu koliko misle jedni na druge, rekla je za Radio Lunu Ivana Cvetković, iz organizacionog odbora festival.

“Iz Erinog studija u Užicu uživo smo pozdravljali publiku i učesnike.

Na festivalu je učestvovalo 25 ansambala iz 15 zemalja.  Poruke prijateljstva su stizale sa svih strana. Sve tri večeri gledaoci su mogli da prate potpuno različit program. Tokom prenosa, ansambli koji su direktno pratili sve su razmenjivali  poruke i pozdrave. Važno je znati da i širom sveta postoje slični problemi, i da smo svi jedinstveni u borbi protiv Korone. Ovo je bio još jedan pokazatelj koliko nam svima druženje nedostaje, koliko smo svi željni festivala, a sugrađanima i nama kao organizatorima zaista nedstaje Licidedsko srce. 

Zahvaljujemo se svima koji su prenosili direktno program festivala (Regionalna TV 5 Užice, Užice Oglasna tabla i uzice.online), a festival se gledao non stop i na dve FB stranice (Udruženje građana ERA, Užice i ICFF Licidersko srce), kao i na Erinom you tube kanalu. Hvala i onima koji su naš program delili i tako širili zajedno sa nama poruke prijateljstva i ljubavi.”-rekla je za Radio Lunu Ivana Cvetković iz organizacionog odbora festival.

Ona je istakla  da su Ere veoma ponosne na broj pregleda programa.

“Već prvo veče smo imali preko 11.000 pregleda samo u toku programa, što nam je znak da je Licidersko srce doprlo do mnogih srca!

Kao i u mnogo čemu drugom, bili smo pioniri u ovakvoj organizaciji festivala, i dali ideju i motiv nekim drugim festivalima u Srbiji, koji će takođe u narednim mesecima svoj program raditi on-line.

Hvala svima koji su uz nas, kako sada u ovim vremenima,tako i svih porethodnih godina, hvala medijima posebno,  koji izveštvavaju i promovišu tradiciju i kilturu.”-istakla je Ivana Cvetković.

Iskreno se nadamo da ćemo na XIII festivalu dočekati decu i mlade uživo, onako kako je to najlepše – uz osmehe, igru i pesmu

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×