Učitava se

Kucajte za pretragu

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine: Klimatski paket, adaptacija i nadogradnja projekta

Čajetina Zlatiborski okrug

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine: Klimatski paket, adaptacija i nadogradnja projekta

Podeli

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine, zajedno je sa organizacijama Ambasadori održivog razvoja i životne sredine i Mikser iz Beograda, se uključilo u projekat adaptacije i nadogradnje projekta pod nazivom Klimatski paket. Radi se o interaktvnom, edukativnom paketu za decu i mlade u Srbiji. To je drugi projekat u koji su Ambasadori održivog razvoja uključili čajetinsko udruženje.

Klimatski paket je nastao u Rusiji 2015. kao deo međunarodnog pilot-projekta Programa Ujedinjenih nacija za razvoj . Interdisciplinarni tim ruskih eksperata, uključujući klimatologe, geografe, biologe, ekono iste, stručnjake za životnu sredinu, pedagoga i nastavnika, kreirao je originalni paket koji je do sada preveden i primenjivan u sedam država istočne Evrope i centralne Azije.

Paket sadrži udžbenik prilagođen radu sa učenicima od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, kviz sa 100 pitanja za interaktivnu proveru znanja, mapu-poster klimatskih promena, kao i poseban Vodič za predavače, za primenu Klimatskog paketa. Udžbenik i čitav materijal u okviru paketa su adaptirani i obogaćeni primerima iz Srbije, tako da se sadržaj maksimalno približi učencima.

Nacrt će pogledati pokretači projekta, a potom štampati udžbenik. Projektom je obuhvaćen niz treninga za predavače iz oblasti biologije, geografije, fizike i zaštite životne sredine, kako bi učesnici razvili veštine prenošenja znanja o klimatskim promenama. Projekat adaptacije Klimatskog paketa za Srbiju odvija se u okviru projekta u oblasti klimatskih promena koji sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine, uz tehničku podršku Programa UN za razvoj, i finansijsku podršku Globalnog fonda za zaštitu životne sredine.

Radio Luna 

Izvor: zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×