Učitava se

Kucajte za pretragu

U Užicu najveći pad cena novogradnje

Trendovi Zlatiborski okrug

U Užicu najveći pad cena novogradnje

Podeli

U Srbiji najskuplji kvadrat 7.800 evra, najskuplja kuća milion i po

 

Najveći pad cena novogradnje je zabeležen u Užicu, dok je u Vranju ostvaren najveći rast cene kvadrata novogradnje. Novi Pazar i Prokuplje beleže najveći rast cena kvadrata nepokretnosti u starogradnji u Srbiji, prenosi RTS.  U glavnom gradu, u odnosu na isti period prošle godine, za osam odsto su skočile cene kvadratnog metra stana u novogradnji u Novom Beogradu i na Čukarici.

Najskuplji kvadrati su u Beogradu i to u opštinama Savski Venac, Stari Grad, Novi Beograd i Vračar, dok su najjeftiniji u Boru i Kikindi.
 
Najskuplji kvadrati su u Beogradu i to u opštinama Savski Venac, Stari Grad, Novi Beograd i Vračar, dok su najjeftiniji u Boru i Kikindi.

U prvoj polovini 2018. godine u Srbiji je nove vlasnike dobilo 48.000 nepokretnosti, a ukupna novčana vrednost tih kupoprodajnih ugovora iznosi čak 1,6 milijardi evra, što je 23 odsto više u odnosu na isti period prošle godine kada je to bilo 1,3 milijarde, prenosi Tanjug.

Obim prodaje povećan je za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine kada je sklopljeno 41.500 kupoprodajnih ugovora, a uz rast tržišta nepokretnosti u Srbiji rastu i cene nepokretnosti, saopštio je Republički geodetski zavod. Kako se navodi, više od polovine tog novca obrne se na tržištu Beograda i to je 830 miliona evra.

Od ukupnog trgovanja nepokretnostima, 60 odsto se odvija u Vojvodini i Beogradu, iako na tom području živi manje od 50 odsto stanovnika naše zemlje.

U Srbiji se najviše kupuju stanovi (33 odsto), kuće dvostruko manje (15 odsto), dok poljoprivredno zemljište čini 20 procenata ukupnog prometa nekretninama.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×