Učitava se

Kucajte za pretragu

U utorak o upravljanju javnom imovinom u Užicu i Bajinoj Bašti

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Iz prve ruke Užice Zlatiborski okrug

U utorak o upravljanju javnom imovinom u Užicu i Bajinoj Bašti

Podeli

Projekat nazvan Javna svojina za razvoj javnog sektora biće predstavljen u utorak u Užicu.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU u Ministarstvu finansija Republike Srbije, sprovode projekat u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština. 

Tokom realizacije projekta Grad Užice će u partnerstvu sa Opštinom Bajina Bašta i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor uspostaviti čvrstu saradnju kroz kreiranje efikasnog i odgovornog sistema upravljanja javnom imovinom u Užicu i Bajinoj Bašti, odnosno, ojačati kapacitet lokalnih samouprava u oblasti upravljanja javnom svojinom i pružanju usluga građanima i privredi. Na ovaj način, unapređenjem institucionalnog okvira i organizacionih kapaciteta za upravljanje javnom imovinom na lokalnom nivou, doprineće se: smanjenju budžetskih izdataka u vezi sa javnom svojinom, kreiranju povoljne investicione i poslovne klime kao i odgovornom staranju o javnoj imovini što je u najvećem interesu šire lokalne zajednice, navodi se u agendi.

 

Projekat je deo programa Exchange 5 – Podrška EU lokalnim samoupravama u oblasti upravljanja imovinom.

Početna konferencija projekta Javna svojina za razvoj javnog sektora se održava u Svečanoj sali Gradske kuće i počinje u podne.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×