Učitava se

Kucajte za pretragu

U toku prijava štete od elementarne nepogode 13.jula

Zlatiborski okrug

U toku prijava štete od elementarne nepogode 13.jula

Podeli

Prijave do 15. jula

 

(BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/DS)

Gradska uprava za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Grada Užica je saopštila da do 15. jula građani, pravna lica i preduzetnici mogu prijaviti štetu koju su 13. juna pretrpeli od elementarne nepogode

Iz Gradske uprave navode da se pravo na pomoć zbog pretrpljene štete utvrđuje na osnovu Zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode i u skladu sa odgovarajućim uredbama Vlade Republike Srbije.

Prijave se podnose u pisanoj formi i dostavljaju se poštom ili se neposredno predaju na pisarnici gradskih uprava u Užicu.

Dodatne informacije u vezi sa prijavom štete mogu se dobiti u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu policiju grada Užica ili u mesnoj zajednici.

Podsetimo, jako olujno nevreme praćeno kišom i velikim gradom je pogodilo Užice 13. jula, kada je na teritoriji grada palo oko 29,3 litara kiše po metru kvadratnom. Padavine su prouzrokovalezadržavanje velike količine vode na ulicama, stvaranje bujica, poplava u objektima, oštećenja na putnoj infrastrukturi, ali je najveća šteta zabeležena na poljoprivrednim kulturama, posebno na zasadima malina. 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×