Učitava se

Kucajte za pretragu

U susret Žestivalu VIDEO

Zlatiborski okrug

U susret Žestivalu VIDEO

Podeli

Užičko veče održano je u Gradskom kulturnom centru u susret Žestivalu, Međunarodnom Užičkom festivalu prirode i tradicije

Foto izvor: Marko Dejić

Cilj Žestivala je da doprinese očuvanju tradicije, promociji i plasmanu autentičnih, tradicionalnih proizvoda našeg kraja, među kojima su i voćne rakije.

–         Večeras u Gradskom kulturnom centru, Grad Užice organizuje Užičko veče ili jednu zabavu odnosno najavu Žestivala. i pored toga što ova manifestacije tek tri godine egzistira na mapi turističkih manifestacija u Srbiji, naišla je na veliko interesovanje ljudi iz Užica ali i drugih gradova, rekao je Predsednik Skupštine grada Užica, Branislav Mitrović.

Osim voćnih rakija, na festivalu izlažu najeminentniji proizvođači i distrubuteri poljoprivredne mehanizacije, opreme za spravljanje, skladištenje i pakovanje rakija. Posetiocima se predstavljaju i proizvođači prateće opreme kao što su kazani, drvene, prohromske, staklene i keramičke posude, opreme za pčelarstvo, zatim stari zanati i tipični proizvodi poput meda, užičke pršute, lekovitog bilja, organske proizvodnje.

Žestival će se održati od 31. avgusta do 1. septembra.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/52lyZ6PCGDQ” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×