Učitava se

Kucajte za pretragu

U Novom Pazaru proslava izborne pobede Erdogana

Zlatiborski okrug

U Novom Pazaru proslava izborne pobede Erdogana

Podeli

Nakon jučerašnjih izbora

foto izvor: Tanjug

U Novom Pazaru je sinoć održana proslava povodom izborne pobede Redžepa Tajipa Erdogana za predsednika Turske i njegove Stranka pravde i razvoja na parlamentarnim izborima.

Novopazarci su se okupili na gradskom šetalištu, a deo njih se svojim automobilima vozio centrom grada.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je proglasio pobedu na prevremenim predsedničkim i poslaničkim izborima u Turskoj.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan dobio je više od 50 odsto glasova na jučerašnjim izborima, saopštila je danas izborna komisija.

“Prema rezultatima, Redžep Tajip Erdogan je dobio apsolutnu većinu važećih glasova”, rekao je predsednik izborne komisije Sadi Given na konferenciji u Ankari.

Ta Givenova izjava je u sedištu Erdoganove Partije pravde i razvoja (AKP) dočekana radosnim uzvicima.

On je naveo da je u sistemu komisije do sada registrovano 97,7 odsto glasova kao i da glasovi koji tek treba da budu obradjeni nisu dovoljni da izbore odvedu u drugi krug.

Given nije iznosio tačne rezultate, ali je agencija Anadolija prenela da je turski lider osvojio oko 52,5 odsto glasova.

Turci su juče glasali i na predsedničkim i na parlamentarnim izborima, a borba se vodila izmedju Erdogana, koji već 15 godina dominira političkom scenom, i opozicije odlučne da ga najzad zaustavi.

Prema navodima Anadolije, AKP i njen nacionalistički saveznik MHP sačuvali su parlamentarnu većinu sa oko 53,6 odsto glasova.

Izbori su bili izuzetno važni jer su od danas na snazi ustavne promene kojima je Turska prešla s parlamentarnog na predsednički sistem vlasti, čime su šefu države značajno uvećana ovlašćenja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×