Učitava se

Kucajte za pretragu

U čačanskoj bolnici zaraženi hirurg, ortoped i anesteziolog

Srbija i region

U čačanskoj bolnici zaraženi hirurg, ortoped i anesteziolog

Podeli

Nakon što se u čačanskoj bolnici korona virusom zarazio hirurg, svi zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa njim su poslati u izolaciju, tako da je odeljenje hirurgije reorganizovano i radi u smanjenom obimu, izjavio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Trenutno je u Opštoj bolnici u Čačku smešteno 15 pacijenata, a polovinu od njih čine upravo zdravstevni radnici jer su  pored pomenutog  hirurga zaraženi lekari sa odeljenja ortopedije i anesteziologije, ali i doktorka iz Zavoda za javno zdravlje u Čačku. Troje od njih sa teškom kliničkom slikom prebačeno je u zdravstvene ustanove u Beograd.

„Većina pacijenata je u stabilnom stanju, mada ova bolest je takva da se situacija menja iz časa u čas, i nakon nekoliko stabilnih dana vrlo lako može doći do komplikacija. Stanje u bolnici trenutno je stabilno, i svi radnici su u maksimalnoj mobilnosti“, kazao je direktor bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović.

Skoro svi zaraženi vezani su za nulti kontakt, odnosno  korona virusom su inficirani na proslavi osamnaestog rođendana na kom je prisustvovala gošća iz Nemačke.

Izvor: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×