Učitava se

Kucajte za pretragu

Tri pacijenta iz Lučana imala različit izvor zaraze

Srbija i region Zlatiborski okrug

Tri pacijenta iz Lučana imala različit izvor zaraze

Podeli

U opštini Lučani trenutno su tri zaražena pacijenta, od kojih su dva sa lakšom slikom seštena u beogradsku bolnicu na Sajmu, a treći je hospitalizovan u Kragujevcu i skinut sa respiratora.

„Sva tri zaražena lica iz naše opštine imala su različit izvor zaraze, jedan je korona virs dobio na proslavi 18. Rođendana u Čačku, drugi se vratio iz inostranstva. Međutm, uspeli smo epidemiološku situaciju da zadržimo pod kontrolom, jer su građani disciplinovan i nema kršenja propisanih mera. U izolaciji je prvobitno bilo 101 lice, a sada ih je 52“, izjavio je za RINU, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Sve je izvesnije da će jubilarni 60. Sabor trubača u Guči koji je zakazan za period od 03. do 09. avgusta biti otkazan, usled pandemije koja hara svetom.

„Još uvek ništa ne znamo sa sigurnošću, ali je vrlo moguće da ove godine neće biti održana najveća trubačka smotra. Razmatramo sve mogućnosti, postoji rezervni termin od 14. do 20. Oktobra, ali ukoliko se za to ne stvore uslovi, onda ćemo sačekati sledeći godinu i održati 60. po redu Sabor trubača u Guči. Sve zavisi od zdravstvene situacije u zemlji, ali i u svetu, jer zdravlje svih ljudi je na prvom mestu“, rekao je Dolović.

Ukoliko se Sabor trubača u Guči ove godine ne održi, to će biti prvi put za svih 60 godina da su trube utihnule, jer do sad za svih 60. Godina nije pravljena pauza u održavanju te manifestacije.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×