Učitava se

Kucajte za pretragu

Traže pomoć Grada oko proslave maturantske žurke

Zlatiborski okrug

Traže pomoć Grada oko proslave maturantske žurke

Podeli

Ponuđena opcija žurke je bila finansijski jako nepovoljna, pa je s razlogom izazvala reakcije roditelja maturanata koji u ovom periodu imaju jako puno troškova oko svoje dece, navode u inicijativi iz Opštinskog saveta roditelja Grada Užica.

foto ilustracija/foto iz arhive

Opštinski savet roditelja Grada Užica je u inicijativi upućenoj gradonačelniku Užica predložio da Grad Užice preuzme ove godine organizaciju i mali deo troškova proslave komercijalne maturantske žurke za oko 550 učenika četiri užičke srednje škole.

–         To bi bilo oko 30.000, 00 do 35.000,00 dinara (20.000,00 dinara za DJ i 10.000,00 do 15.000,00 dinara za 10 licenciranih službenika obezbeđenja koji bi ovaj događaj profesionalno obezbeđivali), navodi Opštinski savet roditelja u inicijativi i ističe da bi time roditelji maturanata uštedeli značajna sredstva.

Učenički parlamenti su planirali da žurka bude održana 28. maja. Predviđeno je da se po detetu izdvoji 800 dinara za žurku, dok je prethodnih godina za maturanstku žurku bilo potrebno izdvojiti od 300 do 500 dinara.

–         Ponuđena opcija te žurke bila je finansijski jako nepovoljna, pa je s razlogom izazvala reakcije roditelja maturanata koji u ovom periodu imaju jako puno troškova oko svoje dece, navode u inicijativi iz Opštinskog saveta roditelja.  

–         Ne bi želeli da se manipuliše sa maturantima i novcem njihovih roditelja pa stoga od Vas tražimo da preduzmete mere, dodaju u inicijativi prosleđenoj graodnačelniku nakon sastanka 18 roditelja, članova Saveta, sa predstavnicima učeničkih parlamenata Užičke gimnazije, Ekonomske, Medicinske i Umetničke škole.

–         U inicijativi traže od Grada Užica da pomogne i, kako dodaju, ne dozvoli bilo kakvu uzurpaciju ili manipulaciju novcem užičkih srednjoškolaca i njihovih roditelja. Traže i da žurka maturanata protekne bezbedno i, kako dodaju, u najboljem mogućem redu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×