Učitava se

Kucajte za pretragu

Svi porezi za građane na jednom mestu od 2019.

Digitalizacija i E-uprava Srbija i region

Svi porezi za građane na jednom mestu od 2019.

Podeli

Svi porezi za građane biće objedinjeni do kraja godine i moći će da se izmire elektronski na “jednom portalu, na jedan kilk”, rečeno je na sastanku Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu sa predstavnicima gradova i opština, kojima je predstavljen jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija.

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović je, u Palati “Srbija”, podsetio da je izmenjen Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji i da je rok za lokalne samouprave 31. decembar da uvedu jedinstven informacioni sistem za plaćanje poreza.

“Taj sistem treba da donese značajna olakšanja, pre svega, našim građanima. Ideja je da građani na jedan klik preko jednog portala imaju uvid u stanje svih svojih poreskih obaveza na teritoriji cele Srbije, ali i da drugi državni registri i organi mogu da koriste ove informacije iz ovog registra”, naveo je Jovanović.

Rekao je da će država pomoći opštinama i gradovima u uvođenju tog sistema i da će Švajcarska donirati sredstva za tu namenu.

Video

http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&&GalID=350888

http://www.tanjug.rs/mobile/full-view.aspx?izb=405695

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×