Učitava se

Kucajte za pretragu

Svetski dan energetske efikasnosti obeležen u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Svetski dan energetske efikasnosti obeležen u Užicu

Podeli

Povodom obeležavanja 5. marta – Svetskog dana energetske efikasnosti, Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Grada Užica, sa gradskom većnicom zaduženom za oblast zaštite životne sredine Nadom Jovičić, organizovalo je takmičenje u igranju igrice Igraj za energiju za učenike šestih razreda osnovnih škola.

Užički osnovci su odmerili snage u poznavanju pojmova iz teme energetske efikasnosti. Tročlane ekipe učenika šestih razreda iz šest osnovnih škola, nadmetale su se u znanju, igrajući društvenu igru Igraj za energiju, koja je nastala u okviru GIZ DKTI projekta Energetska efikasnost u zgradarstvu. Takmičenje je organizovano u dva kruga i to na način da se u prvom krugu takmičilo svih šest škola, nakon čega su pobednici u drugom krugu, međusobno odmerili snage u zajedničkoj igri. Ekipa koja je prva stigla do cilja bila je ekipa Osnovne škole Nada Matić, koja je kao nagradu dobila igrice i majice, dok su članovi drugoplasirane ekipe dobili igrice. Sve škole koje su učestvovale u takmičenju su takođe dobile nekoliko igrica za svoje učenike.

Tokom takmičenja sva deca su pokazala odlično znanje iz oblasti energetske efikasnosti. Na ovaj način se želeo podići nivo znanja i svesti građana o ovoj, veoma važnoj temi, uz procenu da su deca najbolji edukatori, kako svojih vršnjaka, tako i svojih porodica i komšija. Otuda i očekivanje da će se efekti ovog i svih budućih promotivnih skupova, tek pokazati u vremenu koje dolazi.

Škole koje su učestvovale na takmičenju su: OŠ Stari grad, OŠ Kralja Petra II, OŠ Nada Matić, OŠ Dušan Jerković, OŠ Slobodan Sekulić i OŠ Aleksa Dejović.

Takmičenje je organizovano u prostoru Gradskog kulturnog centra u Užicu.

Izvor i foto:Uzice.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×