Učitava se

Kucajte za pretragu

Svečana sednica Skupštine grada: Nijedan grad, osim Užica, nije naš

Užice

Svečana sednica Skupštine grada: Nijedan grad, osim Užica, nije naš

Podeli

Povodom Dana grada Užica, 9. oktobra u Narodnom pozorištu održana je svečanost na kojoj su pojedincima, privrednicima i institucijama uručena najviša gradska priznanja i ove godine posebno zahvalnice za dobrotu i solidarnost u suzbijanju epidemije korona virusa.

Jedna od najlepših poruka sa ovogodišnje svečanosti o svom i našem gradu došla je od slikara Radomira Vergovića iz filma čiji je autor Jelena Božović i koja glasi “imaš razloga da živiš u ovom gradu, da ga voliš i da ga braniš, jer ako ga ne voliš nećeš ga ni braniti, jer se brani samo ono što se voli”

Predsednik Gradske skupštine Branislav Mitrović podsetio je na početku da su ove godine povodom dana Grada izostale tradicionalne manifestacije i programi kako bi se ispoštovale sve preporučene mere i sačuvalo zdravlje sugrađana. On je zahvalio svima koji su Gradu Užicu uputili čestitke povodom velikog praznika i datuma koji slavimo kao pomen na prvi pisani trag imena Užice u jednom dubrovačkom spisu iz 1329. godine.

U ime grada koji je “čvor linija sreće i sudbine svakoga ko se u njemu rodio, proživeo deo života ili u njega došao da potraži budućnost ” obratila se gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Istorija ovog grada pisana je kroz vekove, ratovima, stradanjima, žrtvama i usponima. Svaku istorijsku priču pratila je priča o čoveku koga točak istorije neumoljivo gazi – rekla je opisujući bremenitu prošlost grada na Đetinji gradonačelnica Užica. Ona je poručila da je zadatak gradske vlasti završetak započetih i pokretanje novih projekata.

Akcenat stavljamo na niz infrastrukturnih projekata, ulaganje u javno zdravstvo, rekonstrukciju u javno zdravstvo, ekologiju i zaštitu životne sredine i nastavak rešenja problema zagađenog vazduha i mere energetske efikasnosti, širenje komunalne infrastrukture u svim delovima grada – dodala je Raković navodeći kao značajne projekte rekonstrukciju Trga i nova ulaganja u saobraćaj, obrazovanje i kulturu. Uz čestitke za Dan grada gradonačelnica je sugrađanima uputila želje da naredni dočekamo zdravi i proslavimo ga sa optimizmom i nadom da ćemo mudrim odlukama i delovanjima svi doprineti boljoj budućnosti Užica.

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković na početku obraćanja osvrnuo je na značaj zdravlja u postojećim okolnostima bez koga nema činjenja ni planova u životu.

Mogu Užice i Užičani mnogo, ali ako zajedno rade i deluju sa svojom državom mogu još više. Došao sam na svečanost ne samo kao funkcioner javne vlasti, već i kao neko ko je vaš i ko želi uvek da pomogne kada je to u mogućnosti – rekao je Selaković prenoseći i čestitke predsednika države za praznik grada na Đetinji..

On je najavio posetu predsednika Vučića Užicu do kraja godine zbog predstojećih projekata koje Grad ne može sam da radi i naglasio važnost spremnosti za ove poslove.

Neka to bude moja poruka danas – budimo spremni za velike zadatke i izazove i za teške probleme sa kojima treba da se borimo kao što je očuvanje javnog zdravlja i životne sredine. Rešili smo problem vode, hajde da rešimo problem vazduha, možemo, ali je potrebno da radimo mnogo više. Kada vidite da se neko mnogo trudi, onda takvi privlače i pomoć drugih – naveo je Selaković.

Na svečanoj sednici uručeno je 14 povelja, plaketa i nagrada zaslužnim građanima, preduzećima i udruženjima. Takođe, zdravstvenim službama i drugima koji su dali svoj veliki doprinos i iskazali nesebično angažovanje u borbi na sprečavanju širenja KOVID-a 19 dodeljene su gradske Zahvalnice za dela dobrote, humanosti i ljubavi.

 

Zahvalnice za dela dobrote, humanosti i ljubavi svim onima koji su dali svoj veliki doprinos i iskazali nesebično angažovanje u borbi na sprečavanju širenja COVID-a 19 na svečanoj sednici dobili  su:

 1. Služba za infektivne bolesti Opšte bolnice Užice
 2. Služba anestezije sa reanimatologijom i odeljenje HITIN Opšte bolnice Užice
 3. Služba interne medicine Opšte bolnice Užice
 4. Služba radiologije Opšte bolnice Užice
 5. Služba nefrologije Opšte bolnice Užice
 6. Ambulantno- poliklinički pneumofiziološki odsek Opšte bolnice Užice (ATD)
 7. Kovid ambulante Doma zdravlja Užice
 8. Zavod za javno zdravlje Užice
 9. Grad Harbin, Narodna Republika Kina
 10. Volonteri Crvenog krsta Užice
 11. PREHRANA d.o.o. Požega
 12. Impol Seval a.d. Sevojno
 13. Sirogojno Company d.o.o.
 14. Prvi Partizan a.d. Užice
 15. Valjaonica bakra Sevojno a.d.
 16. Jedinstvo a.d. Sevojno
 17. Divi d.o.o. Užice
 18. Largo d.o.o. Užice
 19. PULSAR d.o.o. Užice
 20. JUFKA PROIZVOD  d.o.o. Užice
 21. Inmold plast d.o.o. Požega
 22. Agencija za dezinfekciju i čišćenje objekata EKO-SS Užice
 23. SZR BEST Užice
 24. Pozamanterija „Nelica“ Užice
 25. Udruženje „Viziri Užice“
 26. Grupa „Užičanke“ Užice
 27. Kolo srpskih sestara Užice
 28. ZR TIN DESIGN Užice
 29. TEKSTIL Užice
 30. ENETEL SOLUTIONS Beograd
 31. STR „DT“ UŽICE
 32. TAKSI LEPTIR 500-500 UŽICE
 33. BEČEJPREVOZ d.o.o.
 34. Trgo-Agent d.o.o.
 35. OLEKS d.o.o

Izvor: Grad Užice

 

 

.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×