Učitava se

Kucajte za pretragu

Stamatović: Umesto bojkota, prijavite se i glasajte za nas u Čajetini i opozicionim opštinama

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Stamatović: Umesto bojkota, prijavite se i glasajte za nas u Čajetini i opozicionim opštinama

Podeli

Ne tražite od nas da se, pred časno Sretenje, lažno solidarišemo sa ostatkom Srbije i da naše opštine i gradove proglašavamo za deklarativno slobodne, jer smo mi našu slobodu već izborili na prethodnim lokalnim izborima, već, ako zaista želite da pomognete ne samo nama u Čajetini, Šapcu, Paraćinu i dvema beogradskim opštinama, nego i sebi samima i svim građanima Srbije, učinite to tako što ćete 26. aprila glasati za naše izborne liste u tim sredinama, da zajedno sačuvamo tu pobedu – kaže se u sretenjskom odgovoru predsednika Zdrave Srbije (ZS) Milana Stamatovića čelniku Saveza za Srbiju Bošku Obradoviću koji je pozvao prve ljude ovih lokalnih zajednica da ne izlaze na izbore, ali i da ne predaju vlast posle tih izbora, već da te opštine i gradove proglase za slobodne.

– Pošto već bojkotujete sve izbore, pa i lokalne, pozivamo sve vas iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Kruševca, Niša, Kragujevca i ostalih gradova Srbije – dođite, prijavite vaše prebivalište u Šapcu, Čajetini, Paraćinu, u starobeogradskoj i novobeogradskoj opštini u prestonici, ili opštinama u kojima opozicija ima šansu da pobedi čak i pod ovakvim izbornim uslovima – i glasajte za naše izborne liste na tim izborima! Time ćemo dodatno osigurati našu izvesnu pobedu, ali i celom svetu pokazati da smo jedinstveni u zahtevu za obezbeđivanje pristojnih, fer i demokratskih uslova za izbore, rekao je Stamatović, napominjući da zakon omogućava tako nešto, jer nadležno ministarstvo za poslove uprave birački spisak zaključuje tek 15 dana pre izbora.

 Milan Stamatović je podsetio da je Zdrava Srbija, mesecima unazad, pozivala na kompromis, u kome bi obe strane sačuvale obraz i čast. Rešenje je postojalo i još postoji: neka režim pomeri parlamentarne izbore do kraja godine, u međuvremenu oslobodi najvažnije medije, a da cela opozicija, u znak dobre volje, izađe na lokalne izbore koji bi se održali u redovnom terminu.

– Zbog takvog stava smo, iz dela bojkot opozicije prokuženi kao izdajnici i optuženi da smo se prodali Vučiću, iako je režim, paralelno, četiri godine vodio brutalnu hajku protiv nas. Zato, ne očekujte da se bez borbe predamo, poručio je Stamatović.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×