Učitava se

Kucajte za pretragu

Šta donose nove mere Vlade – Zabrana rada se odnosi i na igraonice, kladionice, autoperionice

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Šta donose nove mere Vlade – Zabrana rada se odnosi i na igraonice, kladionice, autoperionice

Podeli

Vlada Srbije danas je donela nove odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Ugostiteljskim objektima zabranjuje se da svoju delatnost obavljaju unutar objekta ili u bašti, ali građani mogu da kod njih kupuju hranu i piće “za poneti”.

To znači da ukoliko ugostitelj želi da obavlja svoju delatnost tokom vanrednog stanja neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće “za poneti” ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u ugostiteljski objekat, saopštila je Vlada.

Pri tome radnici u ugostiteljkom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti.

Suština Odluke je da se zabrani ulazak građana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata, a sve u cilju njihove zaštite od virusa COVID-19.

Ova se odluka ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, autoperionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju bilo kupuju ili dobijaju besplatno.

Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Obustavlja se gradski prevoz na teritoriji Srbije i ta odluka stupa na snagu večeras od 20 časova i ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i prevoz za zaposlene.

Za sve građane koji vreme trajanja vanrednog stanja moraju da rade ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz o čemu će biti naknadno obavešteni.

Izuzetak od zabrane gradskog prevoza moguć je isključivo na osnovu posebne dozvole.

Premijerka Ana Brnabić prethodno je saopštila da će od večeras u 20 časova biti zatvoreni svi kafići, restorani i tržni centri, ali i da se ukida javni prevoz.

1 Komentara

  1. Silvana 21/04/2020

    Kada ce poceti sa radom autoperionicea

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×