Učitava se

Kucajte za pretragu

Srbija – Počela prijava za korišćenje vaučera, za odmor u Srbiji

Srbija i region Zlatiborski okrug

Srbija – Počela prijava za korišćenje vaučera, za odmor u Srbiji

Podeli

Prijave građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji, počeće od srede 13. maja 2020. godine na šalterima JP Pošta Srbije u celoj zemlji. Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera, koje će moći da dobiju penzioneri, studenti i zaposleni sa primanjima do 70 hiljada dinara, a moguće ih je iskoristiti do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera propisane su sledeće novine:

Proširena je mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji, bez izuzetka (do sada su bili izuzeti Beograd i Novi Sad);

Povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Proširen je obuhvat građana koji imaju pravo na vaučere na studente prvog, drugog i trećeg stepena.

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera, prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Turistima je trenutno na raspolaganju 1.455 ugostiteljskih objekata. Najviše objekata je prijavljeno u Sokobanji 444, Vrnjačkoj Banji 190 i Zlatiboru 117. Na trenutno objavljenoj listi još uvek nema ugostiteljskih objekata iz Beograda i Novog Sada.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić je na predstavljanju kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ rekao da je da je u ovoj godini već podeljeno 160.000 vaučera koje prihvata 1.500 ugostitelja i hotelijera i pozvao građane Srbije da ceo ili deo odmora, ili jedan vikend provedu na nekoj od destinacija u svojoj zemlji.

Izvor: Beta i Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×