Učitava se

Kucajte za pretragu

Siromaštvo i nasilje najveći izazovi za decu u Srbiji

Srbija i region

Siromaštvo i nasilje najveći izazovi za decu u Srbiji

Podeli

Ministarka Slavica Đukić Dejanović rekla je za Tanjug da ne možemo biti potpuno zadovoljni i da je cilj svakom detetu dati podjednake šanse

Nasilje i siromaštvo najveći su izazovi sa kojima se suočavaju deca u Srbiji, istakli su danas najmlađi članovi organizacije Prijatelji dece Srbije.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović rekla je za Tanjug da ne možemo biti potpuno zadovoljni i da je cilj svakom detetu dati podjednake šanse.

Natalija Milić, koja je završila Osnovnu školu za slabovidu decu ukazala je na problem vršnjačkog nasilja i da je pomišljala da napusti školu zbog svakodnevnog maltretiranja jednog dečaka. Ona je, za Tanjug, rekla da smatra da deca koja zlostavljaju imaju neke problem i da takvu decu ne treba kažnjavati.

foto izvor: Portal Media

Podsećamo, danas je Svetski dan deteta. Ovaj dan se proslavlja kako bi se ukazalo na dečija prava. Datum je ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine. Na današnji dan se održavaju manifestacije širom sveta sa ciljem da se organizuju druženja dece koja pripadaju različitim nacionalnim manjinama, deca sa posebnim potrebama i deca iz Domova za nezbrinutu decu. Pored toga, ovaj dan ima za cilj da se skrene pažnja javnosti na obaveze društva prema deci kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=410751

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×