Učitava se

Kucajte za pretragu

Rok za preregistraciju oružja će biti produžen

Srbija i region Zlatiborski okrug

Rok za preregistraciju oružja će biti produžen

Podeli

Predlog izmene Zakona o oružju i municiji kojim se rok za preregistraciju oružja produžava za dve godine prihvaćen je i naći će se na dnevnom redu Skupštine Srbije u ponedeljak 2. marta.

Prihvaćen je predlog Lovačke komore Srbije, da se ovaj rok koji ističe 5. marta ove godine produži na 5. mart 2022. godine.

Izmenom Zakona o oružju i municiji sprečava se i da veliki broj pušaka, pištolja i municije nestane u sivoj zoni, ostane neregistrovano.

Ovaj zakon je naišao na brojne kritike i zbog troškova koje imaju vlasnici oružja, a koje se ogledaju u uverenjima da nisu osuđivani, da su zdravi, obaveznoj obuci ili ispitu na strelištima kojih nema u zabačenim krajevima Srbije, diskrecionom pravu MUP-a da i posle svih sprovedenih zakonskih procedura pojedinima i oduzmu oružje. Sve je to suma od oko 100 evra protivrednosti za jedan komad naoružanja.

Ova izmena zakona trebalo bi da rastereti i šaltere MUP-a, ali i oko 500 hiljada vlasnika različitog oružja. Posebno pogođeni bili su lovci kojih ima više od 80 hiljada, kao i lovni radnici sa službenim oružjem, a kojih ima oko 1.000.

Izvor i foto:Politika

1 Komentara

  1. Marko 26/02/2020

    Sramota je kakav je zakon donet. To je čist lopovluk. Umesto proste zamene dokumenta novim + lekarski pregled, trazi se ista procedura kao da se oružje dobija prvi put, uz sve “takse” i troskove koji idu uz to. Dva puta se placa, nešto što je već plaćeno. I na kraju vam službenik oduzme oružje koje imate godinama, jer po njegovoj “proceni” vama bezbednost nije ugrožena.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Next Up

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×