Učitava se

Kucajte za pretragu

Rok za dostavljanje izveštaja o šteti je ponedeljak

Srbija i region

Rok za dostavljanje izveštaja o šteti je ponedeljak

Podeli

Za Kancelariju će biti relevantne samo informacije koje dostave lokalne samouprave na osnovu procene štete, a osnovni kriterijum za raspoređivanje pomoći biće da li postoji šteta i da li postoji potreba za obnovom, nakon čega će se raditi procena sredstava

Marko Blagojević direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima izjavio je da je rok za dostavljanje izveštaja lokalnih samouprava o šteti koju su uzrokovale nedavne elementarne nepogode u pojedinim opštinama u Srbiji ponedeljak.

Tokom gostovanja na RTS-u Blagojević je rekao da će za Kancelariju biti relevantne samo informacije koje dostave lokalne samouprave na osnovu procene štete, a osnovni kriterijum za raspoređivanje pomoći biće da li postoji šteta i da li postoji potreba za obnovom, nakon čega će se raditi procena sredstava.

Podsećamo, tokom olujnog nevremena 13. juna na teritoriji Užica je palo oko 29,3 litara kiše po metru kvadratnom i u užičkom kraju nanelo je štetu na oko 8.000 hektara oranica i malinjaka.

Sanja Janković članica Gradskog veća za poljoprivredu navodi da je Komisija za procenu štete na terenu utvrdila da je najviše štete na malinjacima i kukuruzu.

nevreme je nanelo veliku štetu i Prijepolju, Priboju i Požegi.

Selima opštine Požega je naneta ogromna šteta, usevima, malinjacima, plastenicima i putnoj infrastrukturi. Posebno je pogođena severna teritorija opštine.

U Priboju je došlo do potencijalne opasnosti za odvijanje saobraćaja na putevima na celoj teritoriji ove opštine, velike količine vode na njivama i potocima prete da ugroze stambene objekte, ekonomske zgrade, stanovništvo i poljoprivredne kulture, pa je proglašena vanredna situacija.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=414651

http://www.radioluna.co.rs/uzicki-kraj/20519/steta-u-uzickim-selima-na-8000-hektara.html

http://www.radioluna.co.rs/uzicki-kraj/20418/komisija-za-procenu-stete-na-poljoprivredi-izlazi-na-terenaudio.html

http://www.radioluna.co.rs/uzicki-kraj/20417/pozeska-sela-pretrpela-veliku-stetu-saopstio-stab-za-vanredne-situacije.html

http://www.radioluna.co.rs/uzicki-kraj/20415/maksimovic-steta-u-objektima-oko-6-miliona-dinara-.html

http://www.radioluna.co.rs/uzicki-kraj/20469/proglasena-vanredna-situacija-u-priboju.html

http://www.radioluna.co.rs/uzicki-kraj/20497/-uskoro-pomoc-poljoprivrednicima-za-sanaciju-stete-od-nevremena.html

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×