Učitava se

Kucajte za pretragu

Republika Srbija i Republika Srpska dobijaju novi praznik

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Slobodno vreme Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Republika Srbija i Republika Srpska dobijaju novi praznik

Podeli

Srbija i Republika Srpska imaće zajednički praznik, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Danas smo dobili odluku o zajedničkom prazniku, dogovorili smo se da predložimo našim drugim organima, to bi bio Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar dan kada je probijen Solunski front. To bi bilo zajednički obeleženo i u Srbiji i Srpskoj gde bismo ne smetajući nikome pokazali da je uspeh jednih i uspeh drugih i da niko nikada neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Pokušaćemo da na bilo koji način sačuvamo i Srbiju i Srpsku, dosta smo imali rata, vreme je mira i razmišljanja o budućnosti. Oni koji misle da pretnjom sukobima i ratovima mogu da ostvare svoje ciljeve, mi ćemo reći da je to opasno, da smo uplašeni tim pretnjama, ali da se zaista nadamo da nikome neće pasti na pamet da ih ostvaruje. Spremni smo da čuvamo i mir i stabilnost i da popuštamo, ali nećemo dozvoliti progon, proterivanje ili pogrom nad srpskim narodom – istakao je Vučić.

Izvor: ZlatiborPress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×