Učitava se

Kucajte za pretragu

Proglašena vanredna situacija u Lučanima i Kosjeriću: Poplavljeno preko 100 stambenih objekata, škola, odneti mostovi, voda se i dalje ne povlači

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Proglašena vanredna situacija u Lučanima i Kosjeriću: Poplavljeno preko 100 stambenih objekata, škola, odneti mostovi, voda se i dalje ne povlači

Podeli

Lučani

Usled izlivanja reke Bjelice i njenih pritoka u opštini Lučani proglašena je vanredna situacija.

Poplavljeno je preko sedamdeset  domaćinstava u Guči, zbog velike količine vode ne možemo da priđemo tim kućama. Na svu sreću ljudi su bili u pripravnosti, zbog najavljenih padavina, niko nije životno ugrožen. Sistem odbrane u donjem toku Bjleice dobro funkcioniše i za sada nema opasnosti od izlivanja u Đeraću i Dljinu, izjavio je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Tek renovirana srednja škola, sportski centar, zgrada Elektrodistribucije u Guči su pod vodom. Motel  i Dom truubača je voda opkolila. Mostovi su pokriveni vodenim talasom. Skoro svi putni pravci na teritoriji opštine su prekinuti. Šteta je neprocenjiva. Na terenu se vodi borba za još 50 kuća duž toka reke Bjelice.

„Kritično je za sada duž toka Bjelice do Puhova, dok se popodne očekuje podizanje nivoa reke u donjem toku prema sedištu opštine. Za sada  u Lučanima intenzivno rade sve pumpe,  odbrambeni sistem funkcioniše i uspeva da vodu kanališe prema Moravi. Veći vodeni talas se očekuje oko 16 sati u donjem toku reke“, rekao je Dolović.

Vodena bujica oštetetila je puteve prvog i drugog reda, a nakon povlačenja vode znaće se u kakvom su stanju mostovi koji su takođe pretrpeli visok stepen oštećenja.

Kosjerić

U centru Kosjerića izlila se reka Skrapež koja je poplavila 30 – 40 domaćinstava i tri stambena objekta. Noćas u tri sata proglašena je vanredna situacija. Nivo Skrapeža se nije spustio, a voda je odnela konstrukciju mosta u centru grada, koji je u izgradnji, rekao je Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×