Učitava se

Kucajte za pretragu

Pripreme za početak rada Predškolske ustanove Radost iz Čajetine

Čajetina Zlatiborski okrug

Pripreme za početak rada Predškolske ustanove Radost iz Čajetine

Podeli

Pripreme za početak rada Predškolske ustanove „Radost“ iz Čajetine se privode kraju. Vrši se čišćenje i dezinfekcija prostorija prema uputstvima ZZJZ, nabavlja se potrebna količina zaštitnog materijala, dezobarijera itd. Vrtić će početi sa radom 11. maja, a za početak će u njemu boraviti oko 50-toro dece.

Zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Radost“ iz Čajetine ovih dana imaju pune ruke posla. Osim poštovanja mera koje je ZZJZ propisao radi bezbednosti dece i zaposlenih u vrtićima u vreme trajanja korona virusa, očekuje ih i kraća edukacija roditelja kao i navikavanje dece na nove okolnosti koje zahtevaju drugačije načine ponašanja.

„Zaštitne maske i rukavice deca u ovom uzrastu najverovatnije ne mogu nositi, ali će zato morati da nose zaposleni, moraće roditelji da nose zaštitne maske i rukavice kada dovode decu u vrtić, vršiće se intenzivna dezinfekcija ruku, pre i posle jela, pranje više puta u toku dana. Zaposleni će morati da vode računa o svojoj higijeni i ono što je najbitnije, roditelji nam moraju doneti potvrdu pedijatra da je dete sposobno da boravi u kolektivu, koja neće biti starija od sedam dana„, rekao je Milan Tucović, pedagog PU „Radost“ Čajetina.

Za početak, u vrtiću će boraviti deca onih roditelja koja donesu potvrdu o radnom angažovanju, odnosno oni koji nemaju alternativno rešenje za čuvanje dece. Preko dogovorenih viber grupa između vaspitača i roditelja, do sada je potvrđeno da će od ponedeljka u pet objekata ove dečje ustanove boraviti oko 50-toro dece, što je deset % od ukupnog broja upisanih mališana.

„Jedino neće biti otvarani vrtići u Mačkatu i Sirogojnu. Dakle, radiće Čajetina, Zlatibor, Rožanstvo, Šljivovica i Kriva Reka, jer i po anketi koja je vršena ranije, tu postoji potreba roditelja korisnika vrtića da dovode svoju decu. Svi ti prostori se ovih dana čiste, dezinfikuju, mi to temeljno spremamo za dolazak dece, da bi oni bili što bezbedniji, da bi mi bili što bezbedniji, njihove porodice i svi s kojima dolazimo u kontakt“ istakao je Tucović.

Lepo vreme koje dolazi doneće, u ovakvoj situaciji, neke olakšice a to su duži intervali boravka i igre na otvorenom gde će u više parkova i igrališta u Čajetini mališani, podeljeni u grupe, moći da provode vreme do povratka kući.

zlatiborpress – Ranković Luković

Foto:Zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×