Učitava se

Kucajte za pretragu

Princ Filip Karađorđević se vratio da živi u Srbiji

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Princ Filip Karađorđević se vratio da živi u Srbiji

Podeli

“Svuda pođi, svojoj kući dođi”, objavio je Karađorđević na svom Fejsbuk profilu, ispred Starog dvora.

Sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, Filip (38), sa porodicom – sinom Stefanom (2) i suprugom Danicom – iz Londona se preselio u Srbiju. Preseljenje je usledilo po smirivanju epidemiološke situacije, a povratak je simbolično pao na Vidovdan!

Mladi bračni par je odbio državne privilegije i lagodan život u kraljevskom kompleksu na Dedinju. Umesto toga, princ Filip će se baviti privatnim poslovima, ali i insistirati na promociji istorije i kulture Srbije i njenog naroda.

“Želimo da svojim primerom pokušamo da utičemo na društvo, fokusirani smo na razvoj u održivom smeru, da radimo na očuvanju kulturne baštine, kao i na drugim značajnim projektima za koje smatramo da će biti od koristi za razvoj našeg društva”, rekao je princ koji se bavi analizom finansija u timu za kvantni kapital u londonskoj firmi za upravljanje aktivima i sarađuje sa kompanijama na polju zaštite životne sredine, socijalne politike i upravljanja.

Takođe je ispunio i obećanje dato patrijarhu srpskom g. Pavlu, da će se njegovo dete roditi u Srbiju i bio je, po sopstvenom priznanju, vrlo ponosan kada je taj zahtev ispunio, rođenjem jednog Karađorđevića u domovini posle punih 90 godina.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×