Učitava se

Kucajte za pretragu

Preko 120 objekata na Zlatiboru primaće vaučere

Čajetina Užice Zlatiborski okrug

Preko 120 objekata na Zlatiboru primaće vaučere

Podeli

Prijavljivanje zainteresovanih građana za korišćenje turističkih vaučera za odmor u Srbiji počelo je 13. maja, a na sajtu Ministarstva turizma nalaze se i obrasci za prijavljivanje turističkih objekata koji žele da primaju goste sa vaučerima. Na listi smeštajnih jedinica nalazi se 127 objekata na Zlatiboru.

Na raspolaganju građanima koji će koristiti vaučere je trenutno 1519 objekata u Srbiji, koji su im raspoloživi do 20. novembra 2020. godine. Najviše objekata je u Sokobanji, ukupno 444, Brnjačkoj Banji 195 dok je sa Zlatibora prijavljeno 127 ugostiteljskih objekata trenutno.

Na sajtu ministarstva nalaze se formulari gde vlasnici kategorisanog smeštaja mogu prijaviti svoje objekte na listu onih koji primaju vaučere. Mogu se prijaviti kako pravna lica, tako i fizička, odnosno vlasnici privatnih soba, apartmana, seoskih domaćinstava koji rade sa ili bez posrednika. Prijava se šalje poštom, uz rešenje o kategorizaciji, a lista objekata ažurira se sedmično.

Da podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku da se, nakon prve runde od 100 hiljada, dodeli još 400 hiljada vaučera vrednosti od po pet hiljada dinara, kao pomoć turističkoj privredi Srbije, a mogu ih koristiti penzioneri, studenti i zaposleni sa primanjima manjim od 70 hiljada dinara. Prethodnih godina je broj vaučera bio manji od 100 hiljada, a tokom 2016. godine oko 30% svih vaučera iskorišćeno je na Zlatiboru.

Ministarsvo turizma otvorilo je i info telefonske linije za sva pitanja +381112606521 i +381112606576

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×