Učitava se

Kucajte za pretragu

Požar na deponiji Stanjevine: Vatrogasci dežurali celu noć, gust dim širi se obalom Lima

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Požar na deponiji Stanjevine: Vatrogasci dežurali celu noć, gust dim širi se obalom Lima

Podeli

Požar na deponiji Stanjevine koji tinja od sinoć trenutno je pod kontrolom,a na terenu se nalaze ekipe JKP “Lim” koje natapanjem vodom onemogućavaju da se razvije plamen.

 „Do požara je došlo samozapaljenjem, što je uobičajeno, s obzirom na količinu otpada i gasove koji se oslobađaju. Ekipa vatrogasaca je cele noći dežurala, danas su tu ljudi iz komunalnog preduzeća, s obzirom da nema otvorenog plamena najbolje rešenje je zatrpavanje šutom i zemljom. Sada se sa deponije razvija gust dim“, rekao je za RINU  komandir vatrogasno – spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Prijepolje Esada Hodzića, ovakvi požari su posledica dugogodišnjeg odlaganja otpada na neprimeren način i na žalost uvek nakon dužeg sušnog perioda dođe do ovakvih incidenata koji ugrožavaju zdravlje ljudi, ali utiču i na opšte zagađenje.

“Ovo je ko zna koji požar po redu i zaista je krajnji čas da se tome stane u kraj. Odluka o najskorijem zatvaranju deponije, koliko već u petak, sigurno je jedna od najvažnijih za sve građane Prijepolja”, kazao je Hodzić i dodao da bez podrške države ovako nešto ne bi bilo moguće sprovesti u delo.

On je istakao da je prvi korak u rešavanju ovog problema izgradnja transfer stanice Banjica, koja će se graditi sredstvima opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš, a da i država će imati svoj udeo.

“Sada smo u fazi potpisivanja sporazuma o finansiranju izgradnje, a potom slede rapisivanja javnih nabavki”, kazao je Hodzić.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×