Učitava se

Kucajte za pretragu

Potpisan sporazum o saradnji između grada Đinana i Užica

Zlatiborski okrug

Potpisan sporazum o saradnji između grada Đinana i Užica

Podeli

foto izvor: Grad Užice

Sporazum o uspostavljanju ekonomske saradnje i partnerstva između kineskog grada Đinana i Užica je potpisan juče u kineskom gradu Đinanu.

Kineski grad Đinan ima oko sedam miliona stanovnika, provincija Šandong oko 100 miliona. Predstavljaju jednu od najrazvijenih regija u Kini.

http://uzice.rs/potpisan-sporazum-o-saradnji-izmedju-grada-djinana-i-uzica/?script=lat

Glavni grad provincije Šandong su posetili gradonačelnik Užica Tihomir Petković i njegov zamenik Nemanja Nešić, na poziv kineskih prijatelja, posredstvom Shandong Hi-Fi grupacije. Zamenik gradonačelnika Đinana Li Zi Jun je bio domaćin delegacije iz Užica sa kojom je diskutovano o daljoj mogućnosti produbljivanja saradnje između dva grada.

foto izvor: Grad Užice

Užice je predstavilo svoje potencijale i mogućnosti investiranja u infrastrukturu, razvoj poljoprivrede i turizma.

Na zvaničnom sajtu grada Užica navode da su čelnici posetili i sedište kompanije jedne od najvećih građevinskih kompanija u Kini Shandong Hi-Fi koja zapošljava oko 70 000 ljudi. Iz Gradske kuće navode da je ta kompanija poznata u Srbiji kao izvođač radova na Koridoru 11 i po izgradnji Kineskog kulturnog centra u Beogradu. Podsećaju da je regionalni direktor te kompanije Lu nekoliko meseci posetio Užice.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×