Učitava se

Kucajte za pretragu

Podeljeno 100 hiljada vaučera za odmor

Srbija i region Zlatiborski okrug

Podeljeno 100 hiljada vaučera za odmor

Podeli

Prošle nedelje su podeljeni poslednji vaučeri od planiranih 100 hiljada za 2020. godinu što znači da su svi vaučeri podeljeni za četrdesetak dana od početka projekta.

Ostaje da se vidi da li će Vlada Srbije na nekoj od narednih sednica doneti odluku da se za ove namene povećaju planirana sredstva. Prethodne dve godine Vlada Srbije je odobravala dodatna sredstva za ovaj projekat pa je u 2019.godini podeljeno 120 hiljada vaučera.

Za vaučere u vrednosti od 5 hiljada dinara najviše su konkurisali penzioneri koji čine 55% svih prijavljenih a zatim slede zaposleni sa zaradama manjim od 60 hiljada dinara, nezaposleni i prijavljeni po drugim osnovama.

Kada su u pitanju izdavaoci sa Zlatibora svi su saglasni da je broj zainteresovanih lica bio veći nego 2019.godine i da bi dodatni kontigent omogućio onima koji su zakasnili da dođu do vaučera za odmor.

Vaučer u vrednosti od 5 hiljada dinara koristi se isključivo za plaćanje smeštaja u kategorisanim objektima, na destinaciji koja nije mesto prebivališta korisnika.  Sva potrebna dokumenta predaju se na šalterima JP Pošte Srbije, najmanje mesec dana pre planiranog puta.

Izvor i foto:Zlatibortv

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×