Učitava se

Kucajte za pretragu

Počeo Etno samit Tradicija nova

Srbija i region Zlatiborski okrug

Počeo Etno samit Tradicija nova

Podeli

Ansambl Kolo iz Beograda i Narodno pozorište Užice organizuju Etno samit Tradicija nova koji će trajati od 27. oktobra do 1. novembra.

Manifestaciju će danas otvoriti grupa Rođenice iz Novog Sada u galeriji Bože Kovačevića na Borovoj glavi, koja će biti zatvorena za javnost. U sredu, 28. oktobra, na platou ispred Narodnog pozorišta  biće emitovan nastup Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske Lado, pod nazivom Lado Electro. U programu će učestvovati  i Pevačka grupa Trio Gavrovski iz Makedonije, koji će u četvrtak, 29.oktobra nastupiti u Kulturnom centru Zlatibor. Za petak je planirano da u podne u Stopića pećini bude održan zajednički koncert grupa Harmonija disonance i Vrelo. U subotu, 31. oktobra na sceni Narodnog pozorišta Užice biće održan vokalno – instrumentalni koncert Ansambla Kolo. Posle koncerta će biti emitovan film o 70 godina Ansambla Lado. Ulaznice za ovaj koncert se, zbog ograničenog broja gledalaca, dele od danas na blagajni pozorišta. 

Organizatori ovogodišnjeg Etno samita su Ansambl narodnih igara i pesama Srbije Kolo i Institut za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. I ove godine podršku u organizaciji Etno samita Tradicija nova  dao je Grad Užice i Narodno pozorište.

Sve kongresne sesije i nasutupi biće strimovani na oficijalnim Youtube stranciama Ansambla Kolo i užičke TV5. Pojedine događaje publika će moći da gleda i u direktnom prenosu ili u odloženom snimku na TV 5.

Radio Luna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×