Učitava se

Kucajte za pretragu

Pobednik polumaratona u Čačku je Stenli Kipruti: Kenijac poznat Srbima odavno, zbog Olivere Jevtić ostao bez prstiju na desnoj ruci

Srbija i region Zlatiborski okrug

Pobednik polumaratona u Čačku je Stenli Kipruti: Kenijac poznat Srbima odavno, zbog Olivere Jevtić ostao bez prstiju na desnoj ruci

Podeli

Čačak – Poslednje nedelje septembra održan je drugi po redu Čačanski polumaraton na kojem je zbog epidemiloške situacije moglo učestvovati do 500 takmičara, a najviše gostujućih učesnika bilo je iz Bosne i Hercegovine.

 Pobednik Čačanskog polumaratona je Stenli Kipruti, atletičar iz Kenije koji je sprkoj javnosti psotao poznat kada je svetlost dana ugledala priča da je Oliveri Jevtić i njenom treneru spasio život u ratom zahvaćenoj Keniji, zbog čega su mu čak i odsekli prste na ruci.

Trke na pet, deset kilometara i polumaraton startovale su iz centra grada na Moravi.

„ Zbog trenutne situacije učestvovao je manji broj u odnosu na prethodne godine, ali smo srečni što je jedna ovakva manifestacija uprkos svemu ipak održana u Čačku, jer ipak  su sportska dešavanja sve ono što na kraju krajeva oplemenjuje čoveka. Ispunjeni su svi uslovi da se polumaraton u Čačku održi, a podršku su pružili i članovi Radnog tima za praćenje korona virusa“, rekla je Milica Dačić predsednik Organizacionog odbora.

Slobodan Branković, direktor Srpskog Atletskog saveza kazao je da građani vole ovu aktivnost. Srpski atletski savez je u saradnji sa gradom Čačkom uz primenu svih mera organizovao ovaj događaj, ali ipak su izostale trke za dedzu i trka osoba sa invaliditetom.

„Vidi se veliki napredak i veliku želju za ovakvm načinom trčanja, treniranja, izuzetno mi je drago, kao čoveku iz atletike, kada vidim da narod voli da trči. To je jedan najosnovniji način da se zadrži zdravlje“, rekao je Branković.

Kako se sportom sa izuzetnim uspehom bave i osobe sa invaliditetom , promoter ovog maratona je paratriatlonac  Lazar Filipović.

 „Mnogo mi je drago da se ovo organizuje, posebno što je pre tri godine ovo bilo nezamislivo da će se održati, pogotovo da Čačak dobije i državno prvenstvo u ovako jednoj velikoj disciplini Žao mi je što ove godine zbog čitave situacije sa virusom korona neće biti trka za najmlađe i trka za osobe sa invaliditetom, ali opet mislim da su ovde svi ljudi pobednici, bez obzira na rezultat i na plasman.“, rekao je Filipović.

Izvor: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×