Učitava se

Kucajte za pretragu

Otvoren Startup Centar u Užicu (AUDIO)

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Otvoren Startup Centar u Užicu (AUDIO)

Podeli

Danas je u zgradi bivšeg Komandno obrazovnog centra, u krugu nekadašnje kasarne,  svečano otvoren Regionalni inovacioni Statrup Centar. Grad Užice zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica učestvovao na konkursu ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj posvećen podršci i otvaranju regionalnih inovacionih centara u Srbiji.

Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj je invrstiralo 46 miliona dinara za ovu namenu.  20 miliona za rekonstrukciju prostora, 20 miliona za opremanje i 6 miliona dinara za funkcionisanje centra u prvoj godini.

Grad Užice je pored toga, uložio pet miliona dinara za opremu i parterno uređenje ovog centra.

Otvaranju je prisustvovao Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Vlada Republike Srbije će preko resornog ministarstva finansirati i programe i mentorski program kao i podršku svima koji će ovde otvoriti svoju Startup kompaniju rekao je ministar. 

Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj

„Dobili smo prostor gde će mladi Užičani moći da prezentuju svoju inovativnost i kreativnost. Tu su i prvi korisnici ovog Centra koji će moći da steknu neophodno iskustvo i uspešno razviju svoj biznis rekao je Gradonačelnik Užica Tihomir Petković. U planu je i da na ovom prostoru razvijamo visoko školstvo iz oblasti informacionih tehnologija kroz zajednički nastavni program naše Akademije strukovnih studija u Užicu i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada“-naveo je Petković.

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković

Direktor Regionalne razvojne agencije Zlatibor Slavko Lukić istakao je da je Užice od danas na mreži inovacionih star ap centara u celoj Srbiji, koji će biti povezani između sebe i povezani sa ministarstvom, sve u svrhu podsticaja preduzetništva i razvoja informacionih programa.

„Obzirom da se Užice nalazi u velikim industrijskom regionu, ovakva institucionalna podrška za sve ono što znači digitalna transformacija, za sve ono što znači inovaciono preduzetništvo, je veoma značajna.

Regionalna razvojna agencija Zlatibor, kao partner na ovom programu sa Ministarstvom i Gradom Užicem, će sve svoje kapacitete staviti u službu podrške.  U ovom prostoru podršku će dobiti oni koji imaju početnu ideju za biznis kao i postojeće institucije javnog sektora, ali i već registrovana mala i srednja preduzeća koja imaju ideje, ali nemaju način da ih plasiraju i dođu do finansijskih sredstava. Formiranjem Start ap centra Grad Užice dobija integralnu podršku za sve svoje zahteve“- naveo je Lukić.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×