Učitava se

Kucajte za pretragu

Opština Priboj: Vojska preuzela upravljanje FAP-om

Zlatiborski okrug

Opština Priboj: Vojska preuzela upravljanje FAP-om

Podeli

Kontrola upravljanja u FAP-u u nadležnosti Ministarstva odbrane

foto izvor: Opština Priboj

Formiranjem novog Nadzornog odbora Fabrike automobila Priboj, Vojska Srbije od juče je zvanično ušla u organe upravljanja te pribojske fabrike, saopšteno je iz Opštine Priboj nakon održane Skupštine akcionara FAP-a.

Pukovnik Tomislav Radivojević, ispred Ministarstva odbrane, imenovan je za predsednika novog Nadzornog odbora FAP-a koji je formiran po preporuci Vlade Srbije. Sastavljen je od predstavnika Ministarstva odbrane koji će posredstvom odbora upravljati FAP-om.

Iz Opštine Priboj navode da organi upravljanja FAP-a ostaju isti, pa se tako neće menjati Izvršni odbor, generalni direktor, izvršni direktor i ostalo rukovodstvo.

–         Danas smo postali deo jedne porodice, pa i pre jer je FAP već dugo godina nosilac dozvole za proizvodnju naoružanja i vojne opreme. Nama u FAP-u će sigurno biti lakše, jer je Ministarstvo odbrane bilo naš kupac i sada imamo jedan živi ugovor sa Vojskom Srbije, odnosno sa Upravom za snabdevanje i očekujem da u narednom mesecu dobijemo još jedan ugovor sa Vojskom Srbije,rekao je generalni direktor FAP-a Ranko Vuković i dodao da će oko 200 ljudi i dalje biti radno angažovano.

Naveo je da je FAP takvim ugovorima ušao u društvo privrednih društava koja proizvode opremu i naoružanje za Vojsku Srbije, a to, kako je dodao, znači da će i nekadašnji gigant imati isti tretman kao i druge fabrike iz namenske industrije.

Iz Opštine Priboj navode da nije isključena mogućnost da FAP u budućnosti pored vojnog programa proizvodi i komercijalna vozila.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×