Učitava se

Kucajte za pretragu

Opština Nova Varoš pomaže verske zajednice

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Opština Nova Varoš pomaže verske zajednice

Podeli

Opština Nova Varoš je dodelila ukupno 8,3 miliona dinara udruženjima građana i verskim zajednicama za realizaciju projekata koji su pristigli na nedavni konkurs. Srpska pravoslavna crkva i Islamska verska zajednice su dobile ukupno oko dva miliona za realizaciju šest projekata, prenose Varoške novine.

Sredstva u iznosu od 700 hiljada dinara su odobrena za projekat Hrama Svete Trojice u Novoj Varoši pod nazivom Energetska sanacija hrama i parohijskog doma.

Rok za realizaciju odobrenih projekata je 31. decembar ove godine. Budžetska sredstva u ukupnom iznosu od oko šest miliona dinara dobila su 24 udruženja iz oblasti socio-humanitarnog rada, poljoprivrede, protivpožarne zaštite, kulture i zaštite životne sredine.

Najviše sredstava su dobili Lovačko udruženje Kozomor i Udruženje proizvođača jagodičastog voća Zlatni breg. Lovcima je odboreno 950 hiljada dinara za završetak radova na lovačkom domu u Božetićima, dok će opština sa 900 hiljada dinara pomoći projekat unapređenja voćarske proizvodnje udruženja Zlatni breg.

Izvor i foto: Varoškenovine

Radio Luna/M.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×