Učitava se

Kucajte za pretragu

Održana skupština Crvenog Krsta u Čajetini

Čajetina Užice Zlatiborski okrug

Održana skupština Crvenog Krsta u Čajetini

Podeli

Danas je održana godišnja skupština Crvenog krsta Čajetina na kojoj su, između ostalog, usvojeni Plan i program rada kao i finansijski plan Crvenog krsta, a uručena su priznanja i zahvalnice onim dobrovoljnim davaocima krvi koji su u misiji humanosti krv dali više puta. Crveni krst je takođe dodelio zahvalnice i onima koji su u 2019. godini krv dali po prvi put, u podsticaju da budu humani i dalje .

U 2019. godini Crveni krst Čajetina je ispunio svoj Plan i program rada za tu godini održavši četiri godišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa užičkim Centrom za transfuziju. Takođe je obeleženo mnoštvo međunarodnih, evropskih i svetskih dana posvećenih zdravlju, integritetu i socijalnoj zaštiti ljudi.

 

 

 

 

„Задовољни смо својим радом за прошлу годину“, каже  Милан Симовић, секретар Црвеног крста Чајетина. „Такође смо задовољни одзивом добровољних давалаца у прошлој години као и у прве две акције ове године. Имали смо добар одзив. Што се тиче рада у овој години, закачила нас је ситуација око Ковида 19 тако да смо се ту посветили и редовним, и ванредним активностима.  Помогли смо већем броју грађана на територији наше општине, пензионерима и старијим суграђанима који нису могли због полицијског часа и изолације  да излазе у набавку намирница и лекова.  Пошто је завршена ванредна сизуација, настављамо са редовним активностима. Ево, одржали смо данас Скупштину и уједно обележили 14. јун Светски дан давалаца крви, пасмо тим поводом поделили признања вишеструким добровољним даваоцима.“

I u situaciji sa pandemijom, Crveni krst Čajetina opravdao je svoj rad. Ostaje im jedino žao nerealizovanih pojedinih aktivnosti koje su organizovane u saradnji sa školama, a jedna od njih je kviz „Šta znam o Crvenom krstu“ i raspisivanje literarnog konkursa na temu „Krv život znači“. Inače, na današnjoj sednici usvojen je i Budžet za 2020. godinu koji iznosi oko 4 400 000 dinara.

 

„Ove godine su se stekli uslovi za nabavku automobila koji nam je preko potreban za obavljanje redovnih aktivnosti zato što mi dosta aktivnosti obavljamo na terenu, tako da nam je to jako potrebno.“

O radu čajetinskog Crvenog krsta najbolje govori zahvalnost onih koji su sa njima sarađivali, ili od njih dobili pomoć.

“ Imali smo taj problem korone gde je mali broj ljudi, koliko ih je zaposleno u Crvenom krstu, uspeo da odradi veliki posao i ja hoću sada da im se zahvalim  jer je i Udruženje penzionera imalo određenu saradnju sa njima, a imali smo i neke vrste pomoći za najugrioženije penzionere „, rekao je ovom prilikom Slavko Pantović, predsednik Udruženja penzionera opštine Čajetina.

Crveni krst je danas dodelio zahvalnice dobrovoljnim davaocima koji su u misiji humanosti krv dali više puta, ali nisu zaboravili ni one koji su u 2019. krv dali po prvi put, u želji da ih podstaknu da i dalje budu humani .

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×