Učitava se

Kucajte za pretragu

Odlučili: Čelebić predsednik, Kostić potpredsednik Sekcija tekstila

Zlatiborski okrug

Odlučili: Čelebić predsednik, Kostić potpredsednik Sekcija tekstila

Podeli

Održana konstitutivna sednica Sekcije tekstila, dela Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS

Pr menadžer kompanije Tred-tex iz Prijepolja Suanita Čelebić je izabrana za predsednika Sekcije tekstila, delu Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije.

Predsednica novoosnovane sekcije je istakla da će se posvećeno baviti preuzetim zaduženjima i istrajno, u saradnji sa PKS tražiti kod nadležnih državnih organa i institucija odgovore na sva otvorena pitanja.

Osnivač kompanija Kole print iz Užica Dušan Kostić je imenovan za potpredsednika na konstitutivnoj sednici Sekcije tekstila, održanoj u Regionalnoj privrednoj komori Užice.

Na sednici i o problemima koji najviše opterećuju tekstilce

 

Posebno je ukazano na uslove uvoza i carinjenja tekstilnih proizvoda iz Kine i Turske, nadzor u svim aspektima prometa na malo i pitanje poreza i doprinosa na zarade.

–         Tekstilna industrija kao nisko akumulativna grana, sa prosečnim platama ispod republičkog proseka, suočava se sa velikim problemom u obezbeđivanju adekvatne radne snage. S obzirom da ovakav trend ozbiljno ugrožava poslovanje, posebno u svetlu činjenice da skoro sve zemlje u okruženju imaju povoljnije uslove po ovom pitanju, pokrenuta je inicijativa za smanjenje stope poreza i doprinosa na zarade, podsećaju iz RPK Užice i navode da je, sem privrednika koji se bave tekstitlnom delatnošću, sednici prisustvovala i samostalni savetnik u Udruženju za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije Ana Ćurčić Kostić.

 

Prethodna vest
Sledeća vest

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Next Up

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×