Učitava se

Kucajte za pretragu

O dostignućima vladajuće koalicije oko SNS u Užicu govorili kandidati za odbornike

Užice Zlatiborski okrug

O dostignućima vladajuće koalicije oko SNS u Užicu govorili kandidati za odbornike

Podeli

“U prethodne četiri godine gradska vlast je pomagala umetnike a jedan od primera je galerija Reflektor u Krčagovu koja je pokretač savremene i likovne scene u Užicu,rekaoje kandidat za odbornika FilipBaralić.

“Imamo privilegiju da se veliki broj naših sugrađana posle diplomiranja na umetničkim akademijama vraća u grad da žive i rade, izjavio je Filip Baralić, kandidat za odbornika na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“.„Sada ću se kao odbornik u gradskoj skupštini boriti da ta podrška bude institucionalna i usmerena prema mladim umetnicima u svim oblastima. Tako što ćemo ih pomagati kroz različite konkurse, osnaživati njihove inicijative i ideje i uopšte stvarati bolje uslove za njihov rad. Otkrivaćemo nove talente, svakako obogatiti uemtničku i kulturnu scenu uopšte“, rekao je Baralalić.

Kandidat za odbornika Srđan Nedeljković je istakao potrebu da se nastavi sa naporima da Užice bude univerzitetski centar, za boljim i kvalitetnijim kulturnim sadržajima i mora biti više sportskih aktivnosti. “Mlade i obrazovane osobe ne mogu se vratiti u svoj grad ukoliko nemaju sigurno radno mesto“, naglasio je Nedeljković.

Duja Đenić je u prethodnom madatu bila zadužena za aktivnosti grada oko zaštite životne sredine. “Kao jedan od prioritetnih problema sugrađana je zagađenje vazduha. Koalicija Srpske napredne stranke sa Socijaldemokratskom strankom Srbije radila je značajno na tom problemu u prethodnom periodu”, rekla je Dunja Đenić

„Do sada je izvršena konverzija svih kotlarnica u gradu osim kotlarnice Zlatibor. Zbog toga ćemo u narednom periodu izgraditi novu kotlarnicu koja će zameniti sadašnje na mazut i priključićemo nove korisnike. Sve škole i vrtići su prešli na korišćenje gasa. Započeti su mnogi projekti energetske efikasnosti, kako na javnim tako i na privatnim objektima. Konkurs koji se sprovodi za individualna domaćinstva pruža mogućnost sugrađanima da energetski saniraju svoje objekte“, naglasila je Dunja Đenić.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×