Učitava se

Kucajte za pretragu

Nove čari zimske idile na Zlatiboru

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Nove čari zimske idile na Zlatiboru

Podeli

Da je još uvek rano da se nadamo proleću i da zima ima još puno toga da podari zlatnoj planini uverava nas sneg koji poslednja dva dana pada na Zlatiboru. Planina je nakon nekoliko sunčanih dana ponovo okićena snegom, a tome se svakako najviše raduju gosti Zlatibora koji svoj odmor i razonodu traže upravo na ovoj planini.

U koje god doba godine da ga posetite Zlatibor će vas osvojiti svojom lepotom, netaknutom prirodom, opuštajućom atmosferom i baš takav, odličan je izbor za porodična putovanja i druženja. Iako je sneg padao velikim intenzitetom svi putevi na Zlatiboru su prohodni, a skijališta i sankališta spremna za goste koji bi da uživaju u pravoj zimskoj idili.

Ljubitelji zimskih spotova mogu uživati u Ski-centru Tornik koji se nalazi devet kilometara od turističkog centra. Četiri stare staze: Čigota,Tornik, Ribnica, Zmajevac i novootvorena plava laka staza Stankova ravan dužine oko dva kilometra pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar ne zavisi od vremenskih uslova. Radno vreme ski-centra je svakim danom do 9 do 16 časova.

Na skijalištu Obudovica, koje je prekriveno debelim snegom, mnogo je mališana i rekreativaca.Turistima su na raspolaganju staze sa ski-liftom,staze za sankanje, prostor za vožnju motornim sankama. Na Obudovici radi više škola skijanja, a sve što je potrebno za zimske sportove ovde se može rentirati.

Mališanima je još  omogućeno sigurno i bezbedno skijanje na površini od tri hektara koju čine tri staze ukupne dužine 600 metara.

Zlatibor svojim gostima pruža puno mogućnosti za aktivan odmor i uživanje u blagodetima čistog planinskog vazduha. Gosti se mogu uputiti u šetnju nekom od poznatih pešačkih staza tokom kojih će im društvo praviti visoki četinari, dah ruže vetrova i poneka veverica. Nakon duge šetnje predlažemo predah u jednom od zlatiborskih restorana uz tradicionalnu zlatiborsku trpezu koja je nezamisliva bez sira i kajmaka, kompet lepinje, goveđe i svinjske pršute, čvaraka, pite savijače sa sirom. Uz takvo meze u ovim zimskim danima dobro će vam doći da se ugrejete uz čašicu domaće kuvane rakije ili vina.

Dođite i uverite se zašto je Zlatibor više od planine.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×