Učitava se

Kucajte za pretragu

Nemačka policija donirala 27 vozila MUP-u Srbije

Srbija i region Zlatiborski okrug

Nemačka policija donirala 27 vozila MUP-u Srbije

Podeli

Nemačka policija donirala je ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije 27 vozila odnosno 17 vozila marke Tojota jaris, 10 Dačia dastera kao i dodatnu opremu namenjenu Upravi granične policije za otkrivanje falsifikovanih isprava.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je istakao dobru operativnu i bilateralnu saradnju policija dveju zemalja i naglasio da je rad zajedničkih istražnih timova za samo nekoliko godina rezultirao, između ostalog, zaplenom 303 kilograma kokaina, otkrivanjem pet laboratorija za proizvodnju narkotika i hapšenjem više desetina članova organizovanih kriminalnih grupa i dodao da će se nastaviti saradnja sa nemačkom policijom, u cilju postizanja još boljih rezultata, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i iregularnih migracija.

Ambasador Nemačke Šib je istakao da je donacija, čija je vrednost približno pola miliona evra, samo znak nastavka odlične saradnje ministarstava unutrašnjih poslova te dve zemlje koja je ostvarena tokom prethodnih godina.

Podsetimo, u decembru prošle godine pripadnici kriminalističke policije su dobili 18 vozila i tri savremene laboratorije.

Izvor i foto:MUP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×