Učitava se

Kucajte za pretragu

Napreduju radovi na Koridoru 11 – U pripremi ulazno okno za tunel Munjino brdo

Srbija i region Zlatiborski okrug

Napreduju radovi na Koridoru 11 – U pripremi ulazno okno za tunel Munjino brdo

Podeli

Za Kineze koji rade na izgradnji deonice autoputa od  Preljine do Požege, nema stajanja. Šezdeset radnika svakodnevno je na terenu, a pred njima je najteži zadatak – probijanje tunela Munjino brdo.

„Oni rade na pripremi ulaznog okna za probijanje tunela koji će biti dugačak 2750 metara i predstvalja jednu od najzahtevnijih tačaka prilikom izgradnje ove deonice. Usled vanredne situacije, radovi nisu stali, ali su u manjoj meri usporeni, jer je deo srpksih inženjera poslat da radi od kuće“, izjavio je za RINU, Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Od početka vanrednog stanja nijedan novi kineski državljanin nije došao u kamp, sve epidemiološke mere rigorozno se prate, svakodnevno se meri temperatura, i neophodno je nošenje zaštitne oppreme.

„Zdravstveno stanje radnika redovno se proverava i svi se za sada osećaju dobro, nemaju nikakve simptome. Ukoliko se nastavi sa radom ovom dinamikom očekuje se da će za nekoliko meseci ući u okno, a u pripremi je lokacija na kojoj će zemlja biti deponovana. Prema određenim procenama probijanje tunela Munjino brdo trajaće oko dve godine“, kaže Dolović.

Izvođač radova na deonici od Preljine do Požege je kineska kompanija „CCCC“, a vrednost cele investicije iznosi 450 miliona evra. Skoro trećinu ove trase činiće tri tunela, 35 mostova, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Ova deonica povezaće Moravički i Zlatibroski okrug i veoma je važna za brži razvoj ovog dela Srbije i regionlano povezivanje.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×