Učitava se

Kucajte za pretragu

Nagrađen Bašta fest

Iz prve ruke Zlatiborski okrug

Nagrađen Bašta fest

Podeli

Specijalnu plaketu za entuzijazam Fondacije Tanja Petrović dobio je internacionalni festival kratkog igranog filma – Bašta fest.

Foto: Vuk PapićFoto: Vuk Papić

 –Izuzetna mi je čast što su Fondacija Tanja Petrović i Upravni odbor odlučili da ove godine Bašta fest dobije nagradu, jer je festival izgrađen pre svega na ogromnom entuzijazmu. Ključ uspeha festivala ogleda se u decentralizaciji kulturnog sadržaja. Kao neko ko je odrastao u Bajinoj Bašti, mogu slobodno da kažem da kroz festival uspevamo da doprinesemo kulturnom programu i zainteresovanoj publici ponudimo nešto novo i interesantno, a što do sada nisu imali prilike da otkriju u tom gradu, rekao je Jelisavčić zahvalivši se na nagradi.

Fondacija Tanja Petrović nagradila je i novinara Teofila Pančića za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

Maja Šuša je objasnila da je rošlogodišnji slogan festivala bio „sve može“ i da im je to ideja vodilja od samog početka.

I zaista, entuzijastično smo verovali u uspeh i rast festivala, iako se on desio mnogo brže nego što smo očekivali. Velika je čast što delimo scenu sa ovogodišnjim i prošlogodišnjim laureatima. Voleli bismo da poručimo da je velikim radom, entuzijazmom i trudom, moguće napraviti kvalitetan sadržaj i nadamo se da će o tome razmišljati i oni koji imaju mnogo više mogućnosti od nas da utiču na stanje u kulturi, rekla je Šuša.

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, koji se održava u Bajinoj Bašti, svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program festivala je takmičarskog karaktera, a za izbor nagrađenih učesnika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani filmski autori i umetnici iz celog sveta. Osim glavnog takmičarskog programa u okviru festivala organizuju se muzički, edukativni i programi za najmlađe.

Fondacija Tanja Petrović osnovana je u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović, koja je kao novinarka, urednica i autorka u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradska sekretarka za kulturu, svoj profesionalni život posvetila upravo ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×