Učitava se

Kucajte za pretragu

Na Zlatar stigli prvi individualni turisti: Od 10. juna sa radom počinju svi hoteli

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Užice Zlatiborski okrug

Na Zlatar stigli prvi individualni turisti: Od 10. juna sa radom počinju svi hoteli

Podeli

Nova Varoš – Za vreme korona virusa planina Zlatar pretrpela je određene gubitke, ali sa završetkom vanrednog stanja sve se vraća u normalu. Na jednu od najlepših srpskih planina stigli su prvi individualni gosti, a velike grupe turista očekuju se u drugoj polovini juna.

„Mi svakako nismo sedeli skrštenih ruku, radili smo nove projekte koji će upotpuniti našu turističku ponudu. Igrađen je vidikovac  Hodzina stena, uredili smo nove pešačke staze. Sa početkom letnje sezone počinje sa radom i zip lajn sistem, što je izuzezetan adrenalinski sadržaj u kom posetioci mogu da uživaju “, rekao je za RINU, Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Veliki akcenat biće stvaljen na Zlatarsko, Radojinjsko i Uvačko jezero. Sva tri, svojom secifičnom lepotom, ove godine kad se ne preporučuje putovanje u inostranstvo, mogu biti idealna zamena za more.

„Hotel „Panorama“ počinje sa radom 08. Juna, a prva velika grupa gostiju očekuje se dva dana kasnije. Interesovanje je veliko, pa očekujemo da ove godine sezonu iznesu upravo domaći turisti“, naglasio je Pucarević.

Zlatar i njegova okolina netaknuta su prirodna oaza. Samo na ovom području može se videti beloglavi sup, koji je poznat kao ptica koja ne živi u zagađenom prostoru. Pažnju brojnih posetilaca privlači i fascinantan kanjon Uvca, sa jedinstvenim rečnim meandrima.

Izvor: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×